Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:49 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 11:16

Εκπαιδευτική άσκηση ετοιμότητας διεξήγαγε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σας γνωρίζουμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου διεξήγαγε εκπαιδευτική άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση αστικής πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της Υπεραγοράς, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη με την κωδική ονομασία «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το προσωπικό της επιχείρησης. 

Σκοπός της άσκησης ήταν:

  • Η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ Αγρινίου αλλά και του προσωπικού της Υπεραγοράς  για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς στο χώρο της επιχείρησης.
  • Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. αλλά και των πυροσβεστικών μέσων της επιχείρησης.
  • Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. με το προσωπικό της επιχείρησης.
  • Η εξακρίβωση των ελλείψεων, αδυναμιών, δυσκολιών και δυσλειτουργιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.

Η άσκηση διεξήχθηκε την Τρίτη 21Μαΐου  2019 και ώρα 10:00΄ π.μ. στις εγκαταστάσεις της Υπεραγοράς, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 63α στην Δ.Κ Αγρινίου. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε σε κοινόχρηστο χώρο απέναντι από την είσοδο του κλιμακοστασίου που βρίσκεται στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου. Το κτίριο διαθέτει Μόνιμο Υδροδοτικό Δίκτυο και οι επικίνδυνοι χώροι βρίσκονται στον χώρο του δευτέρου αλλά  και του πρώτου υπογείου. Η απόσταση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου είναι περίπου 1 χλμ. Επίσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού  ενός ατόμου που βρισκόταν  σε αποθήκη στον δεύτερο όροφο στην βορειοανατολική πλευρά του κτιρίου και έγινε ταυτόχρονα απομάκρυνση των πελατών που βρισκόταν στο ισόγειο  του κτιρίου αλλά και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Διαβάστηκε 1025 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.