Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:55 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 21:07

Eγκαινιάστηκαν τα «Γήπεδα Ειρήνης Τριανταφύλλου» στο 1ο Δημοτικό Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σχολείο μας και η σχολική κοινότητά μας σε εσωτερική της εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, τη Δευτέρα 20-5-2019 εγκαινίασε τα σύγχρονα γήπεδά του.

Στην εκδήλωση αυτή σεμνά και ταπεινά εξέφρασε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και μια βαθιά συγκίνηση στην κ. Ελένη Πλακίδα και στον κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου για την παραπάνω δωρεά τους, η οποία είναι εις μνήμην της κόρης τους Ειρήνης, μαθήτρια του Σχολείου μας πριν μερικά χρόνια. Τα γήπεδα, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και εισηγήσεις του Διευθυντή του Σχολείου και του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου ονομάστηκαν «Γήπεδα Ειρήνης Τριανταφύλλου» και η ονοματοδότηση αποτυπώνεται σε βραχώδη λίθο στην είσοδο του Σχολείου. Παρακάτω μεταφέρουμε την εκφώνηση του Διευθυντή και μαθήτριας του Σχολείου προς τους τιμωμενούς τους.

Διευθυντής:

Ι.Π. Μεσολογγίου, 20 Μαΐου 2019

Κ. Ελένη!

Κ. Δημήτρη!

Εκ μέρος:

των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας

των μαθητών μας

των γονέων και κηδεμόνων

Αυτών που ήταν, που είναι και αυτών που θα έρθουν, απ΄ όλη την κοινωνία, σας παρακαλούμε, δεχτείτε ένα πηγαίο και αγνό μεν, αλλά μεγάλο Ευχαριστώ.

Σας ευχαριστούμε που μας διδάξατε: τι είναι άνθρωπος.

Σας ευχαριστούμε που μας διδάξατε: τι είναι αγάπη

Σας ευχαριστούμε που μας διδάξατε: τι είναι μεγαλοψυχία.

Σας ευχαριστούμε που μας διδάξατε: τι είναι πνεύμα

Πνεύμα και ψυχή, με την πιο θετική, με την πιο δημιουργική, τελικά και πραγματικά με την πιο ανθρώπινη και υπαρξιακή έκφραση.

Πνεύμα και ψυχή, που δε στενάζει και δεν τερματίζεται εντός και κάτω από τα στενά και συμβατικά όρια που μας επιβάλλει περιοριστικά η τετριμμένη υλιστική καθημερινότητά μας και η άνευ ουσία και περιεχόμενο έκφανση αδυναμιών της ανθρώπινης υπόστασής μας, όταν την αυτό-περιορίζουμε στο στενό χωροχρονικό πλαίσιο του αισθητηριακού μας κόσμου.

Πνεύμα και ψυχή, που ο δημιουργός μας γενναιόδωρα μας προίκισε και σε εμάς εναπομένει αέναα και επίμονα να ανακαλύπτουμε προάγοντας την ύπαρξή μας, ανακαλύπτοντας την πραγματική μας υπόσταση και την υπαρξιακή μας αποστολή.

Αξίες που εσείς μας τις διδάξατε με τρόπο που οραματιστήκατε και υλοποιήσατε και σε εμάς τα λόγια χάνουν τη δύναμή τους, ώστε να σας εκφράσουμε και να σας μεταφέρουμε τα αισθήματα των παιδιών. Αν και γνωρίζουμε ότι έχετε γνώση για την υποδοχή των γενναιοτήτων σας στα παιδιά, ωστόσο, πλέον, από το γεγονός ότι σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, για το Σχολείο και την πόλη προστίθεται και γράφεται(ε) μια εξαιρετικά ιδιαίτερη Σελίδα Ιστορίας, σας μεταφέρουμε και σας παρακαλούμε αποδεχτείτε τη χαρά και τη συγκίνηση όλης της σχολικής μας κοινότητας, αλλά ιδιαίτερα των μαθητών.

Θυμίζοντάς σας: δεν έχει σημασία που είσαι και πώς είσαι, για όσο διάστημα κάποιος σ’ αγαπάει και νοιάζεται για ‘σένα, όπως θα έλεγε ο Βρετανός συγγραφέας Ρόαλντ Νταλ.

Να σας εκφράσουμε ένα μεγάλο:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Εκ μέρος της Σχολικής Κοινότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου
Δρ. Ρήγας Κωνσταντίνος, διευθυντής του σχολείου

Μαθήτρια:

Εκ μέρος των μαθητών του σχολείου μας

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου, σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Κυρία Ελένη, Κύριε Δημήτρη

Όσο δύσκολα και περίεργα αισθανόμαστε όταν αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα μας κυριεύουν, τόσο δυνατοί και αποφασιστικοί είμαστε. Με συγκίνηση και χαρά δεχτήκαμε το δώρο σας, το μεγαλείο της ψυχής σας. Μας τα δώσατε «όλα» και εμείς σας ανταμείβουμε με τη χαρά μας.

Η προσφορά σας είναι σημαντική για μας, για την καθημερινή λειτουργία του Σχολείου μας και τις δραστηριότητές μας. Είναι μια ύπαρξη ανάγκης που αναπληρώνεται και μια ανάγκη ύπαρξης που μας αποκαλύπτεται από τον νοητό κόσμο των ανθρωπίνων αξιών και μετουσιώνεται στην εξύψωση του υπαρκτού κόσμου μας.

Αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και την εισπράττουμε από την πληθωρικότητα του ενδιαφέροντός σας. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε, επιτρέψτε μας να εκφράσουμε και τη συγκίνησή μας. Ξέρουμε, γνωρίζουμε και νιώθουμε ότι σ’ αυτόν τον κόσμο και σ’ αυτόν το χώρο δεν είμαστε οι μόνοι και ούτε είμαστε μόνοι. Και αυτό μας δίνει και συγκίνηση και χαρά.

Που εμείς στα «Γήπεδα της Ειρήνης» με την Ειρήνη, μόνο χαρά θα έχουμε.

Σας ευχαριστούμε!

Χριστός Aνέστη!

Οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου

aixmi-news.gr

 

Διαβάστηκε 531 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.