Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:53 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 00:26

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό πενταθέσιο ιπτάμενο ταξί!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο ιπτάμενο Ταξί κάθετης απογείωσης και προσγείωσης παρουσίασε στο Μόναχο η γερμανική εταιρεία Lilium το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει πολλά Μέσα Μεταφοράς τα επόμενα χρόνια.

Στην Ελλάδα βέβαια αν η εταιρεία start-up θέλει να λειτουργήσει θα πρέπει να λάβει πρώτα τις… ευλογίες από τους συνδικαλιστές ιδιοκτήτες των παραδοσιακών Ταξί καθώς σε διαφορετική περίπτωση κάποια κυβερνητικά στελέχη θα είναι πρόθυμα να βρουν τον τρόπο της εξορίας της!

Ευτυχώς που έρχονται εκλογές και είναι πολύ πιθανό να αλλάξει η κυβέρνηση μπας και δούμε και εμείς στην Ελλάδα κανένα ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί κάθετης απογείωσης…

Το ηλεκτρικό σκάφος ταξιδεύει με ταχύτητα έως 300 χιλιομέτρων την ώρα, διαθέτει χώρο για ένα πιλότο και τέσσερις επιβάτες. Μια μικρότερη έκδοση του είχε πετάξει το 2017, ενώ η σύντομη παρθενική μη επανδρωμένη πτήση του νέου μεγαλύτερου πρωτοτύπου έγινε μέσω τηλεχειρισμού.

Η Lilium εκτιμά ότι, αν υπάρξουν οι κατάλληλες οικονομίες κλίμακας (μαζική παραγωγή και ζήτηση), ο ναύλος ανά άτομο θα είναι περίπου 70 δολάρια για μια εναέρια διαδρομή π.χ. από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης ως το Μανχάταν.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2015, έχει ήδη αντλήσει επενδύσεις πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα στόλο αεροταξί, που θα ελέγχονται μέσω app τύπου Uber, σε πολλές πόλεις έως το 2025.

Το σκάφος της Lilium κάνει μόλις το 2% του θορύβου ενός ελικοπτέρου, πετάει μακρύτερα από τους ανταγωνιστές που χρησιμοποιούν οχήματα τύπου drones και είναι ασφαλέστερο.

Η παγκόσμια αγορά ιπτάμενων ταξί αναμένεται να φθάσει σε τζίρο τα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2040, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο πολλές μεγάλες εταιρείες (Uber, Airbus, Ehang κ.α.) αναπτύσσουν διαφόρων ειδών αεροταξί…

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2005 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.