Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 07:50

ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Εφές παλεύουν για την κούπα της χρονιάς!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ώρα της αλήθειας έφτασε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αναντόλου Εφές θα παλέψουν για την κορυφαία κούπα.

Έχει χαρακτηριστεί ως ο τελικός των αουτσάιντερ, αλλά το θέμα είναι ότι απολύτως δίκαια βρίσκονται στη σημερινή θέση.

Ο λόγος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αναντόλου Εφές που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Euroleague, αποκλείοντας τα δύο φαβορί του Final Four, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα.

Η παρουσία τους στους δύο ημιτελικούς ήταν εντυπωσιακή.

Από τη μία πλευρά, οι Ρώσοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 14 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξαν ψυχή, προσωπικότητα και μεθοδικότητα κόντρα στους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης της Ρεάλ Μαδρίτης και με ηγέτες τους Νάντο Ντε Κολό, Σέρχι Ροντρίγκεθ και τον Κλάιμπερν να δίνει πολύτιμες βοήθειες σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού κατάφεραν να επιστρέψουν και να βρεθούν στον τελικό, επικρατώντας 95-90.

Από την άλλη πλευρά, η Αναντόλου Εφές έστειλε στον… κουβά όλα τα προγνωστικά, που πόνταραν στην εμπειρία της Φενέρ και φυσικά στην παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των πρωταθλητών Τουρκίας. Με τρομερή ενέργεια και παίζοντας μία και δύο ταχύτητες πάνω από τη Φενέρ, η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να εκμεταλλευθεί και τα προβλήματα τραυματισμών που ταλάνιζαν τους αντιπάλους τους και έκαναν… πλάκα. Μεγάλη νίκη με 19 πόντους διαφορά (92-73) και η Εφές επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ήταν το πολύ ισχυρό αουτσάιντερ του φετινού Final Four.

Τι έγινε στη regular season…

Οι δύο ομάδες φυσικά αναμετρήθηκαν και στην κανονική περίοδο της Euroleague. Επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του φαβορί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέτυχε δύο νίκες σε Ρωσία και Κωνσταντινούπολη.

Το πρώτο χρονικά ματς ήταν στη Μόσχα, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να επικρατεί με 102-84, πραγματοποιώντας ισοπεδωτική εμφάνιση, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση ο Σέιν Λάρκιν δεν ήταν στην κατάσταση που είναι στο φετινό Final Four, όπως κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μίσιτς.

Πολύ πιο ανταγωνιστικό ήταν το ματς στην Πόλη, με την ΤΣΣΚΑ όμως να ξεφεύγει και πάλι με τη νίκη. Τελικό σκορ 80-78 σε ένα παιχνίδι με πολύ χαμηλότερο σκορ από ό,τι θα περίμενε κανείς ανάμεσα σε δύο φύσει επιθετικές ομάδες. Παρά την πολύ φτωχή εμφάνιση των Ντε Κόλο και Σέρχι, η ΤΣΣΚΑ είχε σε εξαιρετική κατάσταση τους Χίγκινς και Χάινς, καταφέρνοντας τελικά να φύγει με το σπουδαίο διπλό.

Ξεκάθαρο φαβορί η ΤΣΣΚΑ, αλλά…

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πολύ μεγάλο φαβορί στον τελικό της Euroleague είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Διαθέτει πιο έμπειρο, πιο πλούσιο, πιο ποιοτικό και πιο γεμάτο ρόστερ από τους Τούρκους της Εφές, που σημειωτέον προκρίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό της Euroleague, τη στιγμή που οι Ρώσοι έχουν 7 κατακτήσεις, άλλους 6 τελικούς και συνολικά 18 Final Four!

Αυτή τη στιγμή, η νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσφέρεται περίπου στο 1,53, ενώ το χάντικαπ των πόντων είναι στους 5,5 πόντους. Όσο για την Εφές, η νίκη των Τούρκων προσφέρεται σε αποδόσεις που προσεγγίζουν μέχρι και τον τριπλασιασμό (2,85).

Όσο για τους πόντους στην κατηγορία OVER/UNDER, από τη στιγμή που μιλάμε για τόσο επιθετικές ομάδες, είναι εύλογο το γεγονός ότι τo line είναι κοντά στους 167,5 πόντους.

 

Διαβάστηκε 706 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.