Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:32 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 23:26

Η πορεία των έργων ΑΠΕ και οι νέες προκλήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τεράστιο το ενδιαφέρον και για τις νέες επενδύσεις στον τομέα της ενεργειακής αγοράς, που ήδη έχει δρομολογήσει η Ένωση Αγρινίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου Αγρινίου ολοκληρώθηκε νωρίτερα η ημερίδα για τα έργα ΑΠΕ και το νέο ενεργειακό περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πολλές εκατοντάδες των παρισταμένων είχαν την ευκαιρία αναλυτικά να ενημερωθούν τόσο για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες όσο και για τα αιολικά έργα που έχει δρομολογήσει η Ένωση Αγρινίου και οι Ενεργειακές της Κοινότητες, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για νέες επενδύσεις στον ενεργειακό χώρο.

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δ. Ε., η οποία και εκπροσωπήθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νιας και υποψήφια δήμαρχο Αγρινίου κα. Χριστίνα Σταρακά και βασικοί ομιλητές ήταν ο Δ/ντης του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδ. Επιστήμονας, Συντονιστής Ομάδας Διαγωνιστικών διαδικασιών ΑΠΕ, Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της CosmoOne κ. Θανάσης Πετμεζάς.

Ο κ. Παπαχρήστος παρουσίασε το τι ισχύει και ποια η διαδικασία για τους Διαγωνισμούς ΑΠΕ, εξήγησε τι είναι και πως λειτουργούν οι Ενεργειακές Κοινότητες και ιδιαίτερα των Αγροτών, ενώ παρουσίασε και τα Ανοιχτά Ρυθμιστικά θέματα των ΑΠΕ.

  • Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εισήγηση του κ. Παπαχρήστου ΕΔΩ.

Ο κ. Πετμεζάς, απ’ την πλευρά του παρουσίασε αναλυτικά την ηλεκτρονική διαδικασία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμέτοχης, δικαιολογητικών & υποβολή ανταγωνιστικών τιμών στα έργα Α.Π.Ε.

  • Δείτε την εισήγηση του κ. Πετμεζά ΕΔΩ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς αναφέρθηκε στα αιολικά έργα, εξηγώντας τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και παρουσιάζοντας το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, ζητώντας, μάλιστα, απ’ το καθ’ ύλην αρμόδιο στέλεχος της ΡΑΕ, κ. Παπαχρήστο, τις άμεσες ενέργειες για την επίσπευση της έκδοσης των τελικών αδειών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κουτσουπιάς κατέθεσε το πλάνο για τις νέες επενδύσεις στον ενεργειακό χώρο, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες της Ένωσης εργάζονται συστηματικά και σε περίπου ένα μήνα θα υπάρξει η επίσημη πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους.

Διαβάστηκε 807 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία