Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 14:53

Εγκρίθηκαν 1.800.000 ευρώ για δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Ναύπακτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκρίθηκαν 1.800.000 ευρώ για δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Ναύπακτο

Δεν έχει χάσει καμία πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ο Δήμος Ναυπακτίας!

Για άλλη μια φορά η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας κέρδισε την χρηματοδότησή της. 

Με 1.500.000 ευρώ αναμορφώνεται το εμπορικό κέντρο της πόλης. 300.000 θα χρηματοδοτήσουν την ανάδειξη των προσόψεων των 150 εμπορικών επιχειρήσεων (2.000 ευρώ ανά επιχείρηση) που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Σε αυτή την πρόταση εταίρος του Δήμου ήταν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο Εμπορικός σύλλογος Ναυπάκτου. Από την χρηματοδότηση του δήμου 1.100.000 κατευθύνεται στην ανάπλαση των οδών Νόβα – Καλατζοπούλου – Επισκόπου Δαυίδ και Μπλέρη και στην δημιουργία pocket park (μικρού πάρκου) στην οδό Κορυδαλλέως (στο ποταμάκι δίπλα στο Κ.Ε.Π. στο Γρίμποβο). 300.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης» πόλης, βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ηλεκτρονικού συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο.

Υπόψιν ότι είχαν καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση 85 Δήμοι  εκ των οποίων απορρίφθηκαν οι 29 και χρηματοδοτήθηκαν μόνο οι 56 Δήμοι.

Ο Δήμος Ναυπακτίας ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία και τις 150 επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του.

Κερδίζοντας και αυτή την χρηματοδότηση ο δήμος Ναυπακτίας ολοκληρώνει μια σειρά μελετών, έργων και παρεμβάσεων στον κεντρικό ιστό της πόλης με στόχο την ανάδειξη της καστροπολιτείας μας. Τα αμέσως επόμενα χρόνια με την ολοκλήρωση των έργων η αγαπημένη μας καστροπολιτεία θα έχει την εικόνα που της αρμόζει.

Πιο συγκεκριμένα, από το ύψος της πλαζ μέχρι την οδό Κορυδαλλέως στο ΚΕΠ είναι προγραμματισμένα ή εκτελούνται τα παρακάτω:

  • Μετατροπή του ΞΕΝΙΑ σε τουριστικό και πολιτιστικό πολυχώρο με 2.550.000 ευρώ. (Υλοποιείται)
  • Πολιτιστικό μονοπάτι στην Καστροπολιτεία με 530.000 ευρώ. (Υλοποιείται)
  • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο ΞΕΝΙΑ και αρχική συντήρηση του κτιρίου με 325.000 ευρώ. (Ολοκληρώθηκε)
  • Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην προβλήτα του Λιμανιού με 80.000 ευρώ. (Ολοκληρώθηκε)
  • Ανάπλαση Ιστορικού κέντρου (από την πλαζ μέχρι και την πλατεία Παπαχαραλάμπους με 2.600.000 ευρώ. (Έχει προκύψει ανάδοχος του έργου από την δημοπρασία και τον Ιούνιο ξεκινούν οι εργασίες)
  • Πεζοδιάδρομος από το Γρίμποβο προς το Λιμάνι με 170.000 ευρώ. (Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας, μελέτες με πλήρεις αδειοδοτήσεις. Δημοπρατείται άμεσα)
  • Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου με 1.800.000 ευρώ. (Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση)
  • Ολοκλήρωση του κτιρίου Τσώνη (απέναντι από την πλαζ) και του κτιρίου ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ στο Λιμάνι με 170.000 ευρώ (Υλοποιήθηκε).
  • Συντήρηση και αποκατάσταση του νοτιοανατολικού τμήματος του Κάστρου με 600.000 ευρώ. (Πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο τοπικό πρόγραμμα leader).
  • Δημιουργία πλατείας στην Αγ. Παρασκευή με πεζοδρόμηση της Μεναίχμου με 600.000 ευρώ (Πρόταση του δήμου στο τοπικό πρόγραμμα leader)
  • Ανάδειξη των Οθωμανικών κρηνών στο Κάστρο με 200.000 ευρώ. (Πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο τοπικό πρόγραμμα leader)

Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν τυχαία. Το συνολικό ποσό των συγκεκριμένων έργων είναι 9.600.000 ευρώ! Στον Δήμο Ναυπακτίας υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο, υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και η βούληση να αναδείξουμε την πόλη μας. Οι παραπάνω ένδεκα δράσεις συμπληρώνουν η μία την άλλη, δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο, αναδεικνύουν την καστρούπολη και βρήκαν χρηματοδοτήσεις από πολλά και διαφορετικά προγράμματα. Αλίμονο αν μέναμε σε γενικές διατυπώσεις και οράματα χωρίς αυτά να υλοποιούνται.

Στα παραπάνω αξίζει να προσθέσουμε ότι σε όλη την Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου τα αντίστοιχα έργα φθάνουν στο ποσό των 18.900.000 ευρώ! Ενδεικτικά και μόνο αξίζει να αναφερθούν:

  • Η μετατροπή των προαυλίων των σχολείων σε αθλητικούς χώρους
  • Η χρηματοδότηση του Τουριστικού Καταφυγίου στο Γρίμποβο
  • Τα πεζοδρόμια μετά τον Σκα
  • Η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Παλαιοπαναγιάς
  • Η αποπεράτωση του Ειδικού σχολείου
  • Η χρηματοδότηση της πρώτης ομάδας μελετών για την σήραγγα που θα παρακάμπτει το κέντρο της πόλης
  • Η ασφαλτόστρωση και αναβάθμιση των παζαριών και πολλά άλλα, μικρά και μεγάλα έργα

Με την ολοκλήρωση όλων αυτών θα παραδώσουμε στα παιδιά μας την Ναύπακτο που τους αξίζει.

Διαβάστηκε 511 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.