Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 21:48

Αιτωλοακαρνανία – ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το δρόμο που χάραξαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στήνει νέα αγροτοδικεία»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το δρόμο που χάραξαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στήνει νέα αγροτοδικεία. Σέρνει στα δικαστήρια τέσσερα μέλη του μπλόκου Κεφαλόβρυσου μαζί και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων  για τις φετινές κινητοποιήσεις με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κατά συρροή και κατά εξακολούθηση.

Στόχος τους η καταστολή και τρομοκράτηση των αγροτών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να παραμείνουν στα χωράφια τους, ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα.

Η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα τρομοκρατήσει τους αγρότες και θα βάλει φρένο στους δίκαιους αγώνες για το ψωμί των οικογενειών τους, ότι θα βάλει εμπόδια στις αγροτικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται. Θα βρει απέναντί της όλο το λαό της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μια επιλογή έχουν μπροστά τους: Με οργάνωση, αγώνα και συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων και να ανατρέψουν την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που επιδιώκουν να τους πετάξουν έξω από τα χωράφια τους, γιατί έτσι συμφέρει μια χούφτα μονοπωλίων, που θέλουν να λυμαίνονται το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της μεταποίησης, της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων».

Καλούμε τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, να κάνει δική του υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Να κάνει κριτήριο ψήφου το ποιοι στάθηκαν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια στους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Ποιοι συγκρούονται στους χώρους δουλειάς με την κυρίαρχη πολιτική. Θα ψηφίζουν αγωνιστές ή αυτούς που για να αποκρύψουν και να παραπλανήσουν το λαό καμώνονται τους δήθεν υπερκομματικούς και ανεξαρτήτους και κρύβουν τη συμφωνία τους με την πολιτική που ακολουθείται.  Είναι ανάγκη να υπερψηφιστούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού με κριτήριο ψήφου τις ανάγκες μας. Για εκλογή αγωνιστών δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες  του.

Μαζικά και οργανωμένα να απαιτήσει και να επιβάλει να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές, πολιτικές διώξεις, και να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγρότες και εργάτες αγωνιστές.

Οι αγώνες του λαού ΔΕΝ ποινικοποιούνται, ΔΕΝ καταστέλλονται! 

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 415 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.