Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 18:13

ΤΕΕ: Επί Μοσχολιού η αναβάθμιση του υπάρχοντος, επί Παπαναστασίου η κάθετη σύνδεση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απαντώντας σε επιστολή του δημάρχου Αγρινίου, η Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, παραθέτει την διαχρονικότητα αλλά και το ιστορικό της θέσης του ΤΕΕ, ως προς την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας υποστηρίζει τα τελευταία 12 χρόνια τουλάχιστον, την αναγκαιότητα στης κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Μέσω της απάντησης προκύπτει το 1999 (επί προεδρίας Μοσχολιού) το ΤΕΕ υποστήριζε την άποψη ότι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό θα πρέπει να γίνεται μέσω της αναβάθμισης του υπάρχοντος οδικού δικτύου, ενώ το 2006 (επί προεδρίας Παπαναστασίου) το ΤΕΕ πρόεκρινε τη λύση της κάθετης σύνδεσης.

Αναλυτικά:
Σε απάντηση της από 24/4/2019 επιστολής σας σχετικά με τις διαχρονικές θέσεις του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:
1. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε διότι διετελέσατε πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας επί εξαετίας, ο φορέας μας υποστηρίζει τα τελευταία 12 χρόνια τουλάχιστον, την αναγκαιότητα στης κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.
2. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα υπάρχει σύγχυση στο συγκεκριμένο θέμα διότι η θέση αυτή είναι πάγια για το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας ανεξάρτητα από την διοίκησή του.
3. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή θα πρέπει συνοπτικά να αναφέρουμε ότι η πρώτη επίσημη καταγραφή αυτής της θέσης είναι στο Στρατηγικό Σχέδιο Παρεμβάσεων – Προτεραιοτήτων Ανάπτυξης Νομού Αιτωλοακαρνανίας Δ΄ Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 που κατέθεσε το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας το 2007, όπου ζητούσε την κατασκευή κόμβου για την απευθείας σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Τον Ιανουάριο του 2009 η Ομάδα Εργασίας «Παρακολούθηση Σχεδίου Πόλης – Κυκλοφοριακού» του τμήματός μας, εξετάζοντας την πορεία των έργων της Ιόνιας Οδού και των υπαρχόντων κόμβων εισηγείται την κατασκευή νέου
κόμβου και συνδετήριου δρόμου της πόλης του Αγρινίου με τον αυτοκινητόδρομο αναφέροντας και τα ανάλογα επιχειρήματα. Την ίδια στιγμή αποστέλλεται επιστολή προς τον τότε Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Σουφλιά με το αίτημα και τη θέση μας για την κάθετη σύνδεση , ο οποίος στην συνέχεια μας ζητά την στοιχειοθέτησή του. Η Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας τον Φεβρουάριο του 2009 συστήνει ομάδα εργασίας μηχανικών για την στοιχειοθέτηση του αιτήματος το πόρισμα της οποίας αποστέλλεται στο υπουργείο και άλλους συναρμόδιους φορείς τον Απρίλιο του 2009.

Είναι σαφές λοιπόν ότι τουλάχιστον από το 2007 και αδιάλειπτα μέχρι σήμερα το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας ζητά και μάλιστα στοιχειοθετημένα την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να πείσουμε φορείς και πολίτες του Αγρινίου για την θέση μας αυτή η οποία αποτελεί σήμερα καθολικό αίτημα της πόλης μας.

Τέλος για ιστορικούς λόγους και για αποφυγή παρεξηγήσεων πρέπει να αναφέρουμε ότι τον Νοέμβριο του 1999 στην Πρόταση Πλαίσιο Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας 2000-2006 που συντάχθηκε από το ΤΕΕ
Αιτωλοακαρνανίας υποστηρίζεται η άποψη ότι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό θα πρέπει να γίνεται μέσω της αναβάθμισης του υπάρχοντος οδικού δικτύου χωρίς όμως να αποκλείει και την ύπαρξη τρίτου κόμβου. Η θέση αυτή όμως άλλαξε άρδην μετά το 2006, σύμφωνα με τα όσα αναφέραμε παραπάνω.

Με εκτίμηση
Για την Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας
Ο Πρόεδρος
Μπλέτσας Στυλιανός

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1786 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.