Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 15:31

Οι πελάδες του Μεσολογγίου στον διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την κοινωνική επιχείρηση "Πελάδα Eco Camping" συμμετείχε η ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου στον διαγωνισμό "Life Skills: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες" που διοργανώθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council Greece) και τον ΟΑΕΔ την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης στην Αθήνα.

Η ιδέα των μαθητών, που επιλέχθηκε ανάμεσα στις 10 καλύτερες απ' όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό, ήταν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα από 14 πελάδες (ξύλινα σπιτάκια στην λιμνοθάλασσα φτιαγμένα πάνω σε πασσάλους) όπου θα ενώνονταν με μια κεντρική πελάδα (με υποδοχή, εστιατόριο, καφετέρια, εικαστικό εργαστήριο, παρατηρητήριο πουλιών κλπ) με διαδρόμους πάνω στο νερό. Στο εικαστικό εργαστήριο οι επισκέπτες θα μάθαιναν την τέχνη της ζωγραφικής και της φωτογραφίας, στο εστιατόριο θα γεύονταν εδέσματα φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα (χέλια, αυγοτάραχο κλπ) και στο παρατηρητήριο πουλιών θα μπορούσαν να κάνουν birdwatching (παρατήρηση πουλιών) παρατηρώντας την πλούσια πανίδα της λιμνοθάλασσας.

Οι πελάδες θα περιελάμβαναν δωμάτια με δυνατότητα φιλοξενίας 1 έως 4 ατόμων με βιολογική τουαλέτα, μπάνιο και μίνι μπαρ και θα ήταν ενεργειακά αυτόνομες μέσω ηλιακών πάνελ. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα εξασφάλιζε ειδική άδεια που περιλαμβάνει περιβαλλοντικούς όρους, αλλά και σύμφωνα με τις επιταγές των συμβάσεων RAMSAR και NATURA 2000.

Η ιδέα των μαθητών έλαβε εξαιρετικά σχόλια και έκανε γνωστές τις παραδοσιακές αυτές κατοικίες που ήταν άγνωστες στους περισσότερους παρευρισκομένους!

Η ομάδα του "Πελάδα Eco Camping" αποτελούνταν από τους μαθητές του τμήματος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων:
1) Γιώργο Αντωνόπουλο
2) Μαρία Γουρνάκη
3) Άννα Λαζούρα-Ντέκα
4) Δημήτρη Κολοζάκη
5) Αλεξάνδρα Κουτρούλια
με τους συνοδούς καθηγητές Καπλανίδη Κώστα, Νικολογιάννη Αθηνά και Χονδρό Νίκο

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα "Πελάδα Eco Camping" που με την ιδέα τους αυτή όχι μόνο εκπροσώπησαν επάξια την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου αλλά έδειξαν την εξωστρέφεια της πόλης και έκαναν ακόμη πιο γνωστό το τουριστικό προϊόν της!

Ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου

Κουτρουμπούσης Ιωάννης

 

Διαβάστηκε 1708 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.