Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:11 μμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 02:56

Τα 10 επαγγέλματα με υψηλούς μισθούς που δεν απαιτούν πτυχίο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα 10 επαγγέλματα τα οποία -διεθνώς- αποφέρουν υψηλές απολαβές χωρίς να απαιτούν πανεπιστημιακό πτυχίο ξεχώρισε έρευνα του site συμβουλευτικής καριέρας Careercast. Χρειάζονται, ωστόσο, κάποιας μορφής εκπαίδευση και εξειδίκευση.

Το Careercast ανέλυσε στοιχεία από 200 επαγγέλματα και τα συνδύασε με δεδομένα από κρατικές αρχές, επαγγελματικές ενώσεις και άλλες πηγές. Κάποια από τα επαγγέλματα της δεκάδας δεν αντανακλούν την πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά δίνουν μια πολύ καλή εικόνα του τι έχει ζήτηση στο εξωτερικό ώστε να αναζητήσετε τις αντίστοιχες ευκαιρίες.

1. Τεχνικός τηλεπικοινωνιών

Τα πάντα στις μέρες μας περνούν από τηλεπικοινωνιακά καλώδια, κεραίες και εγκαταστάσεις που χρειάζονται συνεχή και προσεκτική συντήρηση προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα 24 ώρες το 24ωρο. Η εκπαίδευση γίνεται σε τεχνικές σχολές, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ.

2. Μηχανικός αεροσκαφών

Οι αεροπορικοί στόλοι μεγαλώνουν συνεχώς και η κίνηση των επιβατών αναμένεται να αυξηθεί κατά 35% τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει περισσότερα αεροσκάφη που έχουν ανάγκη συντήρησης και περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές για τους μηχανικούς τους. Η εκπαίδευση γίνεται σε ΙΕΚ (αλλά και σε ΤΕΙ) ή αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού.

3. Αναπνευστικός θεραπευτής

Ειδικότητα σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα, είναι το αντίστοιχο του φυσικοθεραπευτή για αναπνευστικές παθήσεις. Διδάσκει ασκήσεις αναπνοής και βήχα ώστε να ενδυναμωθούν οι αναπνευστικοί μύες και να κινητοποιηθούν οι εκκρίσεις. Η ζήτησή του είναι μεγάλη στις ΗΠΑ.

4. Εξειδικευμένος τεχνίτης

Υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μηχανικός αυτοκινήτων/μοτοσικλετών/σκαφών, ψυκτικός, τεχνίτης θέρμανσης κ.λπ. είναι δουλειές που πάντα θα είναι απαραίτητες καθώς τα σπίτια μας και τα οχήματά μας θα χρειάζονται συντήρηση και επισκευές. Η εκπαίδευση γίνεται σε τεχνικές σχολές, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ.

5. Αστυνομικός

Αδικημένο επάγγελμα στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά η κρίση δεν θα διαρκέσει για πάντα- η βελτίωση θα έρθει. Προσφέρει σταθερότητα και καλή ασφάλιση εφόσον αποφοιτήσει κανείς με επιτυχία από τη σχετική σχολή.

6. Fashion Buyer

Στο εξωτερικό είναι γνωστό και ως retail buyer. Είναι το άτομο που αποφασίζει τι είδους ρούχα και αξεσουάρ θα προμηθευτεί ένα κατάστημα, ουσιαστικά προβλέποντας τι θα είναι στη μόδα τους επόμενους μήνες ή, ακόμα καλύτερα, ορίζοντας τη μόδα. Δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση, μόνο εμπειρία και καλά αποτελέσματα στη δουλειά.

7. Web Designer/Προγραμματιστής/Developer/Coder

Άπειρες ευκαιρίες, από τη δημιουργία websites μέχρι εφαρμογές για κινητά και από δημιουργία βάσεων δεδομένων μέχρι εξειδικευμένου software για επιχειρήσεις, είναι τομέας με πολλές υποειδικότητες στον οποίο ο καθένας μπορεί να βρει τη δική του.

8. Νοσηλευτής

Από τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη έλλειψη σε όλη την Ευρώπη και, με δεδομένη τη δημογραφική αύξηση της ηλικίας του πληθυσμού, η ζήτησή του δεν αναμένεται να μειωθεί. Προσφέρει θαυμάσιες ευκαιρίες εξέλιξης και μετακίνησης – σε συνδυασμό με τη γνώση ξένων γλωσσών.

9. Αγρότης

Η σύγχρονη τεχνολογία που κάνει πια δυνατή την παραγωγή εξειδικευμένων προϊόντων (π.χ. χωρίς γλουτένη), η μεγάλη ζήτηση για βιολογικά προϊόντα και η παράδοση της Ελλάδας στις καλλιέργειες προσφέρει ευκαιρίες για απασχόληση και επιτυχία δουλεύοντας τη γη, και μάλιστα στο σημερινό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας• γιατί και ο αγρότης επιχειρηματίας είναι.

10. Πιλότος αεροσκαφών

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Boeing, έως το 2032 θα χρειαστούν 500.000 νέοι χειριστές, οι 200.000 μόνο στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, περίπου οι 80.000 από αυτούς στην Κίνα.

 - See more at: http://www.defencenet.gr/defence/20151101/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/%CF%84%CE%B1-10-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%85%CF%88%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%BF#sthash.m8BARBkR.dpuf

Διαβάστηκε 3028 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.