Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 17:23

Δράσεις ενημέρωσης για τη Δημόσια Υγεία με τη δημιουργία έντυπου υλικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε τη δημιουργία έντυπου, ενημερωτικού υλικού σε σημαντικές ποσότητες, συνδράμει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τους συνεργαζόμενους φορείς που έχουν ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον, το οποίο αποδεικνύουν έμπρακτα με τη συστηματική οργάνωση δράσεων που στόχο έχουν τη συνεχή ενημέρωση με νέα δεδομένα και τη σταθερή ενίσχυση των μελών τους.

Μεταξύ των δεκάδων φορέων που έχει στηρίξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι το ΚΕΔΜΟΠ, το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Παράρτημα Πατρών). Πρόκειται για φορείς που με τη σημαντική τους καθημερινή δουλειά και επαφή με τον άνθρωπο μεριμνούν για τις ελλείψεις και τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων, όπως επίσης για τη διάδοση ανθρωπίνων ιδεών όπως είναι ο Εθελοντισμός και η προσφορά στον άνθρωπο που πάσχει, που αντιμετωπίζει χρόνια νόσο.

Επίσης, υπάρχουν φορείς οι οποίοι προσπαθούν για τη διάδοση των κανόνων ατομικής υγιεινής, όπως είναι η στοματική υγιεινή που προωθεί ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας. Ακόμη, φορείς που δραστηριοποιούνται για την προστασία του πολίτη από σοβαρές ασθένειες, όπως είναι η Ελονοσία. Στο πλαίσιο αυτό διανέμεται έντυπο υλικό σχετικά με την πρόληψη από τα τσιμπήματα των κωνοποειδών. Αντίστοιχα ενημερωτικά φυλλάδια διατίθενται για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και με συμβουλές για την έκθεση στον ήλιο από τη Δερματολογική Κλινική Π.Π.Γ.Ν.Π.. Επίσης βαρύτητα δίνεται στη διάδοση της κατάλληλης και υγιεινής διατροφής των παιδιών, με οδηγίες από το Ενδοκρινολογικό Τμήμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Καραμανδάνειο» Πατρών.

Η Κοινωνική Αλληλεγγύη αποτελεί μία μεγάλη ενότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ένα ευρύ φάσμα επένδυσης στον ανθρώπινο παράγοντα. Η συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, συλλόγους και μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις συμβάλλει στη συμπόρευση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του κάθε συμπολίτη. Στο πλαίσιο του τρέχοντος σχεδίου δράσης της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως βασικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και ως στόχους την πρόληψη και κατάλληλη ενημέρωση για θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας, αλλά και τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 543 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.