Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:11 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 12:38

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκου Μπαλαμπάνη με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τεχνικά ζητήματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία στους τομείς Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης με τη Διοίκηση του περιφερειακού τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ Στυλιανό Μπλέτσα και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων, το Χωρικό Σχεδιασμό, καθώς και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος υπογράμμισε την ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ενέργειες, στις οποίες έχει προχωρήσει η Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου οι Δήμοι να εντάξουν στα προγράμματά τους δράσεις που αφορούν την Αναβάθμιση των ΧΥΤΑ, την ανακύκλωση, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα.

Ειδικότερα, για το Χωρικό Σχεδιασμό, αναδείχθηκε το θέμα αναθεώρησης αρκετών παλαιών πολεοδομικών σχεδίων της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και ο σχεδιασμός νέων Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ) ανά δημοτική ενότητα.

Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες Αναπτυξιακές Παρεμβάσεις, ο κ. Μπαλαμπάνης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα δημιουργίας οδικών συνδέσεων, όπως του Αγρινίου με την Ιόνια οδό και του Μεσολογγίου με τον κόμβο Χαλαζία, ενώ συζητήθηκαν και  τα σχέδια που αφορούν τις Περιοχές Ειδικών Χωρικών Παρεμβάσεων (ΠΕΧΠ), με σκοπό την τοπική και τουριστική ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας.

Στον τομέα της ενέργειας κυριάρχησε η συζήτηση για την επιτυχία της έλευσης του Φυσικού Αερίου στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και οι Προγραμματικές Συμβάσεις της Περιφέρειας με το ΤΕΕ που αφορούν την Ενεργειακή Αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων και την τοποθέτηση σε αυτά μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Στυλιανός Μπλέτσας, από την πλευρά του, τόνισε ιδιαίτερα τον θεσμικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου –ως τεχνικού συμβούλου του κράτους και την άψογη συνεργασία τού Επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Αντιστοίχως ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Μπαλαμπάνη για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων αρμοδιότητας του, στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Διαβάστηκε 432 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.