Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:34 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 11:57

Kοινόχρηστα ποδήλατα  στο Δήμο Ναυπακτίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε λειτουργία  έχει θέσει δοκιμαστικά ο Δήμος Ναυπακτίας το σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημότες να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων που βρίσκονται εγκατεστημένα σε 6 σημεία της πόλης.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων δημοτικών ποδηλάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Το Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Ναυπακτίας και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Τα 40 ειδικού τύπου ποδήλατα εγκαθίστανται στα εξής σημεία :

  1. Στον κοινόχρηστο χώρο ανατολικά των δημοτικών χώρων στάθμευσης στο ΕΠΑ.Λ.
  2. Στον χώρο της πλαζ
  3. Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου (Αρτέμιδος), μπροστά στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ
  4. Στον δημοτικό χώρο στάθμευσης του Γριμπόβου
  5. Στον πεζόδρομο της Αγίας Παρασκευής
  6. Στην Ψανή

Με την ειδική εφαρμογή μισθώσεων για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, οι πολίτες μπορούν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να παραλάβουν ένα ποδήλατο και να το χρησιμοποιήσουν για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το στη συνέχεια σε οποιοδήποτε από τα 6 σημεία στάθμευσης. Στην κλειδαριά (εικονίζεται και στην φωτογραφία) που ξεκλειδώνει μέσω κινητού, υπάρχει ενσωματωμένο σύστημα GPS για να παρακολουθείται η χρήση του ποδηλάτου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συνδρομητές είναι, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διαθέτουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Η χρήση του ποδηλάτου είναι δωρεάν για τις τρεις πρώτες ώρες.

Πληροφορίες για την χρήση των ποδηλάτων, θα αναρτηθούν στο site Δήμου Ναυπακτίας http://www.nafpaktos.gr/

Διαβάστηκε 492 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.