Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:49 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 10:34

«Γαλάζια Σημαία» σε τρεις μόνο παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας και φέτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνολικά 515 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και τέσσερα σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία», όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του διεθνούς αυτού προγράμματος. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Στην Αιτωλοακαρνανία σε μόλις τρεις ακτές θα κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία». Πρόκειται για τις παραλίες Ψανή, Κρυονέρι και Κάτω Βασιλική του δήμου Ναυπακτίας, όπως ακριβώς και το 2018.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία» είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 653 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.