Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 18:05

Στα 711 ευρώ ο κατώτερος μισθός στον τουρισμό – Οι μισθοί ανά κατηγορία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ΦΕΚ η απόφαση

Σε ΦΕΚ εκδόθηκε η υποχρεωτική Συλλογική Σύμβαση, μετά από πιέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια Τουριστικά Καταλύματα (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια) με διάρκεια ισχύος μέχρι και 31/12/2019.

Υποχρεωτική κηρύσσεται η συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό και στον τουρισμό.

Ειδικότερα εκδόθηκε το ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 1604/ 10.05.2019 που κηρύσσει υποχρεωτική την Συλλογική Σύμβαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια Τουριστικά Καταλύματα.

Οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί όλων των εν λόγω εργαζομένων διαμορφώνονται ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄: 771,00€
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄: 751,00€
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ΄: 731,00€
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ΄: 711,00€

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, οι νόμιμοι μισθοί συμπεριλαμβάνουν τους ανωτέρω βασικούς μισθούς καθώς και τα επιδόματα γάμου, εκπαίδευσης, εποχικό και ανθυγιεινό επίδομα.

Η ομοσπονδία καλεί τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να διασφαλίσουν και να διαφυλάξουν τους όρους αμοιβής και εργασίας της ΣΣΕ στα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια εντατικοποιώντας τους ελέγχους.

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστηκε 808 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.