Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:49 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 18:03

Πληρωμές πριν τις Εκλογές – Χρήματα για ΚΕΑ και επιδόματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναλυτικά οι πληρωμές με ημερομηνίες για χιλιάδες δικαιούχους

Πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου αναμένεται να γίνουν πολλές πληρωμές σε εκατομμύρια δικαιούχους. Πιο συγκεκριμένα, θα πληρωθούν ΚΕΑ και επιδόματα.

Αναλυτικότερα:

ΚΕΑ

Δαπάνη ύψους 52.294.121,73 ευρώ έχει εγκριθεί σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Μαΐου του 2019.

Πιθανή ημερομηνία καταβολής των χρημάτων είναι η 24η Μαΐου 2019.

Επίδομα ενοικίου

Την επόμενη εβδομάδα, στις 22 του μήνα, αναμένεται να γίνει η πληρωμή του μηνός Μαΐου, ενώ στόχος είναι να κατατίθενται τα χρήματα κάθε μήνα κοντά στις 22, ανάλογα και με τις ημέρες που θα πέφτει η εν λόγω μέρα. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα του Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, εφόσον τα δικαιούνται.

Επίδομα παιδιού

Δαπάνη ύψους 153.400.000 ευρώ έχει εγκριθεί σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Β΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Η πληρωμή του επιδόματος αναμένεται να γίνει στις 23-24 Μαΐου 2019.

Προνοιακά επιδόματα

Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η κάθε μήνα.

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα του Μαΐου 2019, θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου, καθώς η 25η είναι Σάββατο. Θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Συντάξεις

Οι συντάξεις αναμένεται να πληρωθούν μετά την πρώτη εβδομάδα των εκλογών. Ειδικότερα, η πληρωμή της 13η σύνταξης θα πληρωθεί έως το τέλος του Μαΐου, με στόχο βέβαια να καταβληθούν πριν την πρώτη εβδομάδα των εκλογών, δηλαδή μέχρι τις 24 Μαΐου.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, η καταβολή της 13ης σύνταξης θα γίνει στις 20 Μαΐου. «Στις 20 του μήνα, η 13η σύνταξη θα είναι στα διατραπεζικά συστήματα πληρωμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος στο ΑΠΕ.

Οι συντάξεις του Ιουνίου, θα πληρωθούν από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως την Τρίτη 4 Ιουνίου. Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 θα πληρωθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, καθώς και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 θα πληρωθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019. Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 974 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.