Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 17:54

13η Σύνταξη: Στις 20 Μαΐου η πληρωμή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πριν τις Εκλογές η καταβολή της 13ης Σύνταξης, που θα είναι ακατάσχετη

«Στις 20 του μήνα, η 13η σύνταξη θα είναι στα διατραπεζικά συστήματα πληρωμών», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Είναι ακατάσχετη η σύνταξη, άρα δεν υπάρχει κανένα κώλυμα στην είσπραξη», διευκρίνισε ο υφυπουργός και απαντώντας στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί προεκλογικών τεχνασμάτων είπε: «Τελευταία φορά που είχαμε 13 συντάξεις ήταν το 2012. Καταργήθηκε με νόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η 13η σύνταξη και σήμερα επανέρχεται με τον τρόπο που ορίσαμε και νομίζω είναι μία νέα εποχή, που θα βελτιώνει στο μέλλον -η παροχή αυτή όπως και άλλα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και προφανώς ενισχύουν τους καταναλωτές […]- το εισόδημα των πολιτών».

Σχετικά με τις 120 δόσεις

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα ψηφιστεί ομοφώνως από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, διότι δεν μπορεί κανείς να δικαιολογήσει αρνητική ψήφο».

«Αυτά τα ανακουφιστικά μέτρα με τις 120 δόσεις ανοίγουν ένα μεγάλο περιθώριο οικονομικών δυνατοτήτων σε 1.500.000 Έλληνες, εκ των οποίων περίπου 850.000 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες κι άλλοι είναι εργοδότες [..] Με τις παλιές ρυθμίσεις οφειλών, αυτοί που εντάσσονταν και ήταν να πάρουν σύνταξη με συμψηφισμό της οφειλής από τη σύνταξή τους κατέληγαν να μην παίρνουν τίποτα, δηλαδή αν κάποιος όφειλε 20.000 -μπορούσε με 20.000 να συμψηφίσει τις οφειλές που είχε σε 40 δόσεις- και έπαιρνε σύνταξη 500 ευρώ δεν του έμενε τίποτε για να ζήσει.

Και είχαμε πάρα πολλά παράπονα αυτών των ανθρώπων, που δεν είχαν τίποτε να τους μένει για να ζήσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και σε αυτές που έχουν ρυθμιστεί, προβλέπουμε με νομοθετική διάταξη, η οποία θα συζητηθεί σήμερα και θα ψηφιστεί και αυτή ότι για το υπόλοιπο των δόσεων που δεν έχει εξοφληθεί μπορεί να γίνει επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής στα 10 χρόνια, στις 120 δόσεις. Έτσι αυτός που έπαιρνε σύνταξη 500 ευρώ και δεν του έμενε τίποτε, γιατί εξοφλούσε την οφειλή, θα δίνει 50 ευρώ και θα του μένουν 450 για να ζήσει», σημείωσε.

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστηκε 695 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.