Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 19:01

Με μοναδική Ελληνική συμμετοχή, ομάδα παιδιών απο την Αιτωλοακαρνανία, διακρίθηκε η MAKERLAB στο μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου «Robotcompetitie»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή των ομάδων του Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής και Τεχνολογίας — Makerlab, στο  μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου «Robotcompetitie», που έλαβε χώρα στη Γάνδη στις 4 Μαΐου 2019.

Η 8-μελής αποστολή του Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής και Τεχνολογίας — Makerlab αποτέλεσε και φέτος τη μόνη Ελληνική συμμετοχή.

Τα παιδιά, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από το Αγρίνιο και τον Αστακό, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν 2 ρομπότ, τα οποία αναμετρήθηκαν σε αγώνες ρομποτικού SUMO με άλλα 48 από ομάδες του Βελγίου.

1

Οι ομάδες μας —με εξαιρετικές εμφανίσεις- κατέλαβαν το πρώτο βραβείο στη σχολική κατηγορία, ενώ στη γενική κατάταξη τη 2η και 3η θέση!

m1
Η βράβευση της ομάδας Makerlab-1!

m2

Η βράβευση της ομάδας Makerlab-2!


Ο διαγωνισμός «Robotcompetitie» διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά από το Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Dwengo» και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, ενώ φέτος συστεγάστηκε με το φεστιβάλ εφευρέσεων και δημιουργίας «Maker Faire Gent».

Ο Robotcompetitie ξεχωρίζει σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο γιατί δε θέτει όρια ηλικίας διαγωνιζομένων.
Πέρυσι, ο μικρότερος διαγωνιζόμενος είναι 9 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος 61!


Ο προπονητής της ομάδας και όλο το δυναμικό Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής και Τεχνολογίας — Makerlab είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν και τους συγχαίρουμε (αλφαβητικά):

1. Βραχωρίτη Αλεξάνδρα (4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
2. Καρβελά Αθανάσιο (1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
3. Καραγιουβάνη Φωτεινή (3ο Γυμνάσιο Αγρινίου)
4. Κόκκαλη Γεώργιο (1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
5. Κρέτση Γεώργιο (2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
6. Λύχνο Δημοσθένη (Γενικό Λύκειο Αστακού)
7. Τσίντζα Ευαγγελία (7ο Γυμνάσιο Αγρινίου)
8. Τσιτσιμελή Ανώρο (2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές της προσπάθειάς μας, το Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΣΕΔΕ) Αγρινίου και το Γρηγόρη Βασιλόπουλο.

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα έχουν καταγραφεί και δημοσιευτεί στο διαδίκτυο στους παρακάτω συνδέσμους:* https://youtu.be/BH5oOEho4cE
* https://www.facebook.com/robotcompetitie
* https://www.facebook.com/MakerlabGR

Διαβάστηκε 811 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.