Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 21:42

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 107 - Απριλίου 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 107 τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ για τον μήνα Απρίλιο 2019. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που μπορεί κάποιος να βρεί στις σελίδες του. Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά απο αυτά.

EDITORIAL | ίδωμεν...

Αυτή η χρονιά είναι χρονιά που οι πολίτες καλούνται να επιτελέσουν το ύψιστο καθήκον τους στη δημοκρατία. Να ψηφίσουν αυτούς που θα κυβερνήσουν τη χώρα μας και μάλιστα για όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης εντός και εκτός χώρας.Ευρωεκλογές μαζί με Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές τέλος Μάη και αργότερα, την ίδια χρονιά Βουλευτικές.Η Ελλάδα για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο της “δημοσιότητας”Ακούμε υποψηφίους που υπόσχονται καλύτερο αύριο κατακρίνοντας τους αντιπάλους τους για κακή διαχείριση ή ανικανότητα διοίκησης. Αυτό που δεν ακούμε είναι προγράμματα και πιο πολύ ανησυχούμε γιατί δεν ακούμε τίποτα συγκεκριμένο για τα σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα που έχει ο τόπος μας και πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Αυτά όλα περνούν στα σιωπηλά.Προφανώς για τους πολιτικούς μας δεν είναι προτεραιότητα το περιβάλλον και η προστασία του. Προφανώς η εξάρτησή μας από τον καρκινογόνο βωξίτη, οι καταστροφές από τις εξορύξεις για πετρέλαιο στην Ήπειρο, η θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά, καταστροφικές πυρκαγιές κάθε χρόνο, οι πλημύρες κ.α. παρόμοια, δεν μας αφο-ρούν ή μάλλον δεν μας επηρεάζουν. Μάλλον ζούμε σε άλλον πλανήτη και δεν το έχουμε καταλάβει.Έρευνες έδειξαν ότι ως λαός είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους, σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει, εμείς είμαστε, οι κυβερνόντες είναι; Ίδωμεν και ελπίζοντας να μην είναι αργά.

OIKOθέμα | Δημοσκόπηση για το περιβάλλον...

Διενεργήθηκε από την εταιρία δημοσκοπήσεων Marc για λογαριασμό του έργου «LIFE IP - 4 NATURA» με τίτλο «Natura 2000 - Εδώ ζούμε», σε σχέση με την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων για την προστασία της φύσης, μας προσφέρει πολύ σημαντικά ευρήματα.

OIKOθέμα | ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Αντιπυρική περίοδος και τι πρέπει να γνωρίζουμε!

Άρχισε επίσημα από 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Με νωπή ακόμα την τραγωδία στο Μάτι, η Πυροσβεστική κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εφέτος το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι στατιστικά η πλειονότητα των πυρκαγιών κάθε χρόνο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια, ενώ υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά για την πρόληψη πυρκαγιών, καθώς και τις ενέργειες του κάθε πολίτη σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση πυρκαγιών καλούνται να είναι σε ετοιμότητα και να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ώστε να μη κινδυνεύσουν από τις πυρκαγιές και φέτος, δάση, περιουσίες και προπαντός ανθρώπινες ζωές.

ΟΙΚΟδράσεις | ΗΠΕΙΡΟΣ S.O.S.

Η Ήπειρος, ένας τόπος με άφθονα νερά, εκατοντάδες είδη ζώων και φυτών και πλούσια ιστορία και πα-ράδοση, εκπέμπει SOS. Η πιο παρθένα ίσως περιοχή της Ελλάδας απειλείται άμεσα από επικίνδυνες εξορύξεις πετρελαίου. Οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ήπειρο και τη μοναδική ομορφιά της.

OIKOθέμα | 5 λόγοι υγείας για να κάνουμε ποδήλατο!

Μήπως το ποδήλατο είναι η καλύτερη υποψήφια μορφή γυμναστικής, τόσο ευεργετική, όσο και διασκεδαστική; Σας παρουσιάζουμε 5 πειστικότατους λόγους για να πάρετε τώρα το ποδήλατό σας και να γυμναστείτε αναπνέοντας καθαρό, αναζωογονητικό αέρα όπου κι αν βρίσκεστε.

OIKOπροορισμοί | Τουρλίδα!γραφική και πανέμορφη

Η Τουρλίδα είναι ένα νησάκι, 5 χιλιόμετρα νότια του Μεσολογγίου και συνδέεται με την πόλη με έναν στενό δρόμο που ξεκινά από το λιμάνι του και διασχίζει τη λιμνοθάλασσα. Μια μαγευτική διαδρομή, την οποία μπορείτε να απολαύσετε με αυτοκίνητο, ποδήλατο, ακόμη και πεζοί.

Αυτά και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του περιοδικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να το δείτε ή να το κάνετε Downloading.

 

Διαβάστηκε 988 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 09:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.