Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 20:24

Αλλαγές σε επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα – Ποιοι ωφελούνται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Να αποφύγουν τις «παγίδες» που τους «πετούσαν» εκτός Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και άλλων επιδομάτων, θα μπορούν χιλιάδες δικαιούχοι με την ειδική διάταξη, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Tο επίδομα στέγασης αλλά και τα προνοιακά επιδόματα σε άτομα με αναπηρία δε θα προσμετρούνται στο εισόδημα, όσον αφορά τα κριτήρια για τη χορήγηση του ΚΕΑ, του επιδόματος τέκνων και άλλων προνοιακών παροχών.

Αναλυτικά, προβλέπεται το επίδομα ενοικίου να είναι αφορολόγητο, να μην υπόκειται σε κρατήσεις, να είναι ακατάσχετο, να συμψηφίζεται και να μη λογίζεται ως εισόδημα για τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του επιδόματος τέκνων.

Όσον αφορά στις προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία, δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος και δε φορολογούνται. Όπως τονίζεται, το ποσό των προνοιακών παροχών σε άτομα με αναπηρία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν κατάσχεται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης και δε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει.

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστηκε 667 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.