Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:57 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 20:08

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Ολοκληρώνονται το Σάββατο οι αναμεταδόσεις «The Met: Live in HD» Με τους «Διαλόγους Καρμηλιτισσών»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την αναβίωση του ψυχολογικού δράματος του Poulenc «Διάλογοι Καρμηλιτισσών» ολοκληρώνεται η σεζόν 2018-19 του βραβευμένου προγράμματος “TheMet: Livein HD”.

Μια ακόμα σεζόν στην οποία ίσως περισσότερο από κάθε προηγούμενη, η Metropolitan Opera κατέπληξε το κοινό της σε όλο τον κόσμο συνδυάζοντας μεγάλες, κλασικές παραγωγές, σπάνιες αναβιώσεις αλλά και νέες προτάσεις, πάντα με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές. Η επόμενη και τελευταία προβολή για φέτος θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη το Σάββατο 11 Μαΐου στις 19:00, με την σπάνια αναβίωση της μεταπολεμικής όπερας του Poulenc (1957), στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν προηγηθεί, μεταξύ άλλων, οι μεταδόσεις των δημοφιλών παραστάσεων «Αϊντα», «Λα Τραβιάτα» και «Κάρμεν», αλλά και η νέα πρόταση της εκκεντρικής «Μάρνι», τον περασμένο Νοέμβριο. Πρόσφατα απολαύσαμε «Το Κορίτσι του Συντάγματος» με τις γλυκιές μελωδίες του μπελκάντο αλλά και την επική «Βαλκυρία», του Wagner.

Οι «Διάλογοι Καρμηλιτισσών» αποτελούν μια από τις πιο συγκινητικές παραστάσεις όπερας. Το σύγχρονο αριστούργημα του Poulenc βασίζεται στο κινηματογραφικό έργο του Bernanos, το οποίο περιγράφει αληθινά γεγονότα της Γαλλικής επανάστασης. Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία διαδραματίζεται στο μοναστήρι της Κομπιέν στην Γαλλία, όπου το Τάγμα των Καρμηλιτισσών μοναχών αρνείται να απαρνηθεί την πίστη του κάτω από την απαίτηση του όχλου, με συνέπεια να οδηγηθεί μαρτυρικά στην γκιλοτίνα.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η καλλονή Isabel Leonard, η οποία είναι η νεαρή Μπλανς ντε λα Φορς, δίπλα στην θρυλική Karita Mattila η οποία εμφανίζεται στον ρόλο της Ηγουμένης. Την ορχήστρα διευθύνει ο νέος Μουσικός Διευθυντής της Met Yannick Nézet-Séguin.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet.
Διάρκεια:(3 ώρες και 9 λεπτά)

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €
Κρατήσεις εισιτηρίων:
Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.
Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης το
( Σάββατο 11-05-2019 από τις 18.00 – 19.00 )

Οι 10 παραστάσεις της σεζόν 2018-19, θα μεταδοθούν σε περισσότερες από 70 χώρες σε έξι ηπείρους.
Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η εταιρεία MYTILINAIOS.

Το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” υποστηρίζει και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Διαβάστηκε 1154 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 09:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.