Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  8:33 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 19:04

ΟΣΔΕ 2019: Διασφάλισε σήμερα την επιδότησή σου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος υποβολής – Άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα δοθεί ή όχι παράταση.

Με εξειδικευμένα συνεργεία στα κεντρικά μας γραφεία στο Αγρίνιο, όπως και σε όλα τα υποκαταστήματά μας και σε δεκάδες σημεία στην ενδοχώρα, κατανεμημένα έτσι ώστε το σύνολο των παραγωγών να μπορέσει να εξυπηρετηθεί, η Ένωση Αγρινίου συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια υποστήριξης των αγροτών στην υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ).

Η προσέλευση των παραγωγών για μια ακόμη χρονιά είναι μαζική, με τη διαδικασία να εξελίσσετε ομαλά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απ’ τον Οργανισμό Πληρωμών. Άλλωστε, το έμπειρο προσωπικό της Ένωσης Αγρινίου γνωρίζει άρτια το έργο και διαθέτει την απαιτούμενη κατάρτιση για να αντιμετωπίσει με ασφάλεια πιθανά προβλήματα, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες για τους παραγωγούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για τη λήψη της επιδότησης όσο και για τη συμμετοχή στα αγροτικά προγράμματα. Παράλληλα με το ΟΣΔΕ, γίνεται και η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και η Δήλωση Καλλιέργειας-Εκτροφής στον ΕΛΓΑ.

Η Ένωση Αγρινίου είναι πρωτοπόρος και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τους αγρότες, προσφέρει ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πλέγμα συμβουλευτικών και εμπράγματων υπηρεσιών, που διασφαλίζουν την επιδότηση και δημιουργούν τις συνθήκες αξιοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε παραγωγού.

Σημειώνουμε ότι η κανονική περίοδος για την υποβολή δηλώσεων ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, χωρίς, μέχρι αυτή την ώρα να έχει γίνει γνωστό αν τελικά η Ε.Ε. θα κάνει ή όχι δεκτό το αίτημα για παράταση. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγωγοί θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν στην Ένωση Αγρινίου για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ, ώστε να κατοχυρώσουν την επιδότησή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και τις εξαιρετικές περιστάσεις η υποβολή μετά την 15η Μαΐου 2019: α) της αίτησης ενίσχυσης, συνεπάγεται μείωση των ποσών που ο κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα. β) της αίτησης χορήγησης δικαιωμάτων ενίσχυσης, συνεπάγεται μείωση των ποσών που πρέπει να καταβληθούν σε σχέση με δικαιώματα ενίσχυσης που χορηγούνται για πρώτη φορά το 2019 στον δικαιούχο, κατά 3 % ανά εργάσιμη ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου και στο Τμήμα Επιδοτήσεων, στην οδό Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο και στα υποκαταστήματα του Συνεταιρισμού. Τηλ.:  2641.0.69013-69034.

Διαβάστηκε 781 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία