Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 02:24

Δράσεις απο την «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας»

Γράφτηκε από τον

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» ανακοινώνει ότι χθες, 8 Μαΐου 2019, προέβη σε ενημερωτικές δράσεις (διανομή φυλλαδίων, ανάρτηση πανό) σε  Αντίρριο, Ναύπακτο καθώς και στα χωριά Μολύκρειο και Σκάλα, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη αυτή περιοχή, έχει εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός ανεμογεννητριών σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο και σε πολύ κοντινή απόσταση από ιδιόκτητες εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους και οικίες. 

Η πλειοψηφία των πολιτών της Ναυπάκτου επικρότησε την δράση της Κίνησης και έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα, ενώ στο Αντίρριο η τοπική κοινωνία ήταν φανερά διχασμένη, με  κάποιους από τους πολίτες να υποστηρίζουν τα αιολικά, και κάποιους άλλους να εναντιώνονται αναφέροντας την ανάμειξη κάποιων πολιτικών με τις ενεργειακές εταιρίες, καθώς και περιπτώσεις δωροδοκίας από αυτές, προς αρμόδιες υπηρεσίες/τοπική αυτοδιοίκηση/κατοίκους, προκειμένου να επιτευχθεί απρόσκοπτα η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην γύρω περιοχή.

Στο Μολύκρειο, οι λιγοστοί, ηλικιωμένοι κάτοικοι δήλωσαν ξεκάθαρα ενοχλημένοι από την εγκατάσταση του αιολικού σταθμού της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ENERGIEKONTOR Α.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟ 1 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό τους.

«Ήμασταν ένα ήσυχο χωριό, μας αναστάτωσαν...», «Δεν θέλουμε άλλες ανεμογεννήτριες. Αν γίνεται, να ξηλωθούν κι αυτές που μπήκαν», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του Μολυκρείου.Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» θα συνεχίσει τις ενημερωτικές δράσεις σε ολόκληρο τον νομό.

Διαβάστηκε 317 φορές
Κοινοποιησέ το
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Αστυνόμος Σαΐνης Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 13:15 δημοσιεύθηκε από Αστυνόμος Σαΐνης

    και όχι μόνο… έκαναν και άλλες δράσεις εκείνες τις ημέρες στην περιοχή…. Σύντομα νεότερα….