Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:56 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 18:27

Μπέρδεμα με το Επίδομα Παιδιού – «Χρειάζεται φορολογική δήλωση» λένε οι λογιστές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ, ωστόσο κομφούζιο επικρατεί με το θέμα της κατάθεσης ή όχι φορολογικής δήλωσης.

Για την καταβολή της πρώτης δόσης (1ο δίμηνο 2019) έπρεπε να έχει υποβληθεί το Ε1 φορολογικού έτους 2017.

Από τη 2η δόση και μετά απαιτείται η υποβολή του Ε1 φορολογικού έτους 2018. Δηλαδή, όπως τονίζουν οι φοροτεχνικοί για να εισπράξετε τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Το ζήτημα έχει προκύψει καθώς στην πλειοψηφία των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της Αθήνας, αναφέρεται πως για την καταβολή της 2ης δόσης και μετά δεν απαιτείται η υποβολή του νέου Ε1.

Οι λογιστές υποστηρίζουν πως έτσι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός επιδόματος οι δικαιούχοι.

Στη σελίδα της ΗΔΙΚΑ πάντως αναφέρεται πως από τη 2η δόση και μετά απαιτείται η υποβολή του Ε1 φορολογικού έτους 2018

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να γίνει το διήμερο 23-24 Μαΐου, δηλαδή πριν το Σαββατοκύριακο των αυτοδιοικητικών εκλογών ή το αργότερο έως τις 27/5 (ημέρα Δευτέρα).

tempo24.news

Διαβάστηκε 570 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.