Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:23 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 17:57

Στο επίκεντρο η επιχειρηματικότητα των γυναικών στη Δυτική Ελλάδα και την Απουλία – Στην Κέρκυρα η δεύτερη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ICON WO-MEN

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας θα τεθεί στο επίκεντρο στη δεύτερη συνάντηση του προγράμματος ICON WO-MENIntegrating Innovation and Promoting Cluster Organization in WOMen Enterprises που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το ευρωπαϊκό έργο ICON WOM – EN θα αναπτύξει τη χαρτογράφηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών και την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ως επιχειρηματίες ή δυνητικοί επιχειρηματίες (συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης, των διοικητικών προβλημάτων, της έλλειψης επιχειρηματικής εκπαίδευσης, των τοπικών κοινωνικών περιορισμών κ.λπ.), θα αναπτύξει περιφερειακά δίκτυα και θα προτείνει λύσεις αντιμετώπισης (Εργαστήρια Αντιμετώπισης Εξειδικευμένων Αναγκών και εκπαίδευση).

Στο έργο συμμετέχουν πέντε εταίροι με επικεφαλής εταίρο τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με δύο έλληνες εταίρους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Κέρκυρας, δύο ιταλούς εταίρους την Εθνική Ομοσπονδία Βιοτεχνών ΜΜΕ του Μπάρι  και τον Δήμο του Maglie.

Το Έργο ICON WOM – EN, χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 – Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα, με προϋπολογισμό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ. Το περιεχόμενό του επικεντρώνεται στην επιχειρηματικότητα των γυναικών που έχει αναγνωριστεί κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών ως σημαντική αναξιοποίητη πηγή οικονομικής ανάπτυξης στις περιοχές της Απουλίας και της Δυτικής Ελλάδας και αντιμετωπίζει την κοινή πρόκληση για την επιχειρηματικότητα των γυναικών, η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας για γυναίκες και άλλους και -με διαφορετικές λύσεις σε θέματα διαχείρισης, οργάνωσης και επιχειρηματικών προβλημάτων- προχωρά στην εκμετάλλευση επιχειρηματικών ευκαιριών.

Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

α) η ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των γυναικών επιχειρηματιών της παραμεθόριας περιοχής,

β) η ενθάρρυνση της εγκατάστασης των γυναικών επιχειρηματιών σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες και ειδικά σε πεδία της RIS, και

γ) η ενίσχυση του ρόλου των περιφερειών που συμμετέχουν, να δημιουργήσουν ένα σύστημα φιλικό προς τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

 

Διαβάστηκε 366 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.