Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:40 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 13:26

AGROinLOG: Θετικά τα συμπεράσματα της ανοιχτής επιδεικτικής δράσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η νέα ανοιχτή Επιδεικτική Δράση του προγράμματος AGROinLOG (Ολοκληρωμένα Κέντρα Εφοδιαστικής Βιομάζας) στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Αγίου Κωνσταντίνου - Λοκρίδας, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και του Ινστιτούτου Αγροτικής και Συνεταιριστικής Οικονομίας (ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ). 

Ο κύριος στόχος της AGROinLOG, δράση στην οποία συμμετέχουν Συνεταιρισμοί, μέλη της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι η επίδειξη των Ολοκληρωμένων Λογιστικών Κέντρων Βιομάζας (IBLC) για τα τρόφιμα και τα μη εδώδιμα προϊόντα, αξιολογώντας την τεχνική, περιβαλλοντική και οικονομική τους βιωσιμότητα. 

Το έργο βασίζεται στις αγροτοβιομηχανίες στους κλάδους παραγωγής χορτονομών, ελαιολάδου και επεξεργασίας δημητριακών, οι οποίοι θα επιτύχουν ένα TRL7-8 στις εγκαταστάσεις τους, εξασφαλίζοντας τη λειτουργία τους υπό πραγματικές συνθήκες και με μεγάλες ποσότητες παραγωγής σε σύγκριση με την τρέχουσα δραστηριότητα, εξασφαλίζοντας εγγύτητα σε πραγματική αγορά στο τέλος του έργου. 

Οι κύριες προκλήσεις βασίζονται στην ικανότητα ενσωμάτωσης της εφοδιαστικής, της συγκομιδής και του εξοπλισμού σε εφαρμογές τροφίμων και μη τροφίμων, όπου επικεντρώνεται το έργο. εξασφαλίζοντας την εμπορευσιμότητα των τελικών βιο-εμπορευμάτων. Εκτός αυτού, η AGROinLOG θα εφαρμόσει μια προσέγγιση πολλαπλών δράσεων για την απόκτηση εμπειριών και γνώσεων στους τομείς και τις αγροτοβιομηχανίες, την ενίσχυση της ακρίβειας των επιχειρηματικών μοντέλων και την ανάπτυξη αποτελεσματικών και φιλικών κατευθυντήριων οδηγιών βέλτιστων πρακτικών για την αναπαραγωγή και διάδοση της ιδέας IBLC στην Ευρώπη.  

 Το έργο αυτό θα συμβάλει στη σταθερότητα της απασχόλησης - στην αποφυγή εποχικότητας - στην αγροτική ανάπτυξη και στους στόχους της βιοοικονομίας. Η φιλοδοξία της AGROinLOG είναι να προχωρήσει πέρα από τους δημογραφικούς τομείς, παρέχοντας στην Ευρώπη τις πρακτικές γνώσεις για να ενθαρρύνει το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των δυνητικών τομέων υιοθετεί πιθανές συνέργειες των δραστηριοτήτων τροφίμων και μη τροφίμων. 

Κατά τη διάρκεια της επιδεικτικής δράσης συνεταιριστικά στελέχη και παραγωγοί παρακολούθησαν την ταυτόχρονη συλλογή και τεμαχισμό κλαδεμάτων ελαιόδεντρων με χρήση του συστήματος COMBY TR 200 της εταιρείας FACMA καθώς και τη γενικότερη διαχείριση των κλαδεμάτων στο πλαίσιο μιας αλυσίδας αξίας ενεργειακής αξιοποίησης αγροτικής βιομάζας.  

 

Διαβάστηκε 715 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία