Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 17:22

Δήλωση του Δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου: "Αλλη μια μεγάλη νίκη για την Ναυπακτία"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δήλωση του Δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Σε αυτή την πρώτη μου θητεία στη διοίκηση του Δήμου Ναυπακτίας, ήρθαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλα προβλήματα, που τα περισσότερα περίμεναν την λύση τους για χρόνια, για να μην πω ότι για πολλούς, θεωρούνταν ΑΛΥΤΑ. Η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, το περιβόητο οικιστικό, οι πηγές της Βαρναράχης, η ύδρευση της Παλαιοπαναγιάς, η αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού, τα πεζοδρόμια μετά τον Σκα, ο παραλιακός δρόμος της Παλαιοπαναγιάς και ένα σωρό άλλα.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλη μια μεγάλη επιτυχία, όχι της παράταξης, ούτε καν του Δήμου, αλλά της ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

Το περιβόητο «πανωπροίκι» που ζητούσε ο εργολάβος να το πληρώσει η ΔΕΥΑΝ, για το έργο της αποχέτευσης (μιλάμε για 2.5 εκ. €) «κατέπεσε». Μετά από ένσταση της ΔΕΥΑΝ στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου αυτού Συμβουλίου έγιναν δεκτές οι απόψεις μας.

Στο Ανώτατο αυτό Τεχνικό Συμβούλιο συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου (ΤΕΕ) και εκπρόσωποι εργοληπτών. Αυτό το Συμβούλιο λοιπόν ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ότι είχαμε δίκιο και ότι δεν πρέπει να πληρωθούν στον εργολάβο 2εκ € + ΦΠΑ, δηλαδή περίπου 2.5εκ €. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα πληρώσουν αυτά οι πολίτες της Ναυπακτίας, γιατί σε αυτούς θα έφτανε ο λογαριασμός. Απαλλάξαμε κάθε νοικοκυριό από μια επιβάρυνση 500 ευρώ. Γι’ αυτό μίλησα για μεγάλη νίκη της Ναυπακτίας.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, επιστρατεύσαμε την γνώση, την εμπειρία, την όρεξη για δουλειά με πίστη στην τελική νίκη, πολλών ανθρώπων.

Συγκεκριμένα:

  1. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, αμφισβητήσαμε έμπρακτα και όχι στα λόγια το «πανωπροίκι». Αλλάξαμε τακτική. Μέχρι τότε ο Δήμος αμφισβητούσε στα λόγια το ποσό, ενώ στην πράξη υπέγραφε ότι θα το πλήρωνε.
  2. Αναθέσαμε σε εξωτερικούς συνεργάτες που μαζί με τα στελέχη της ΔΕΥΑΝ για 1Η ΦΟΡΑ έλεγξαν όλους τους λογαριασμούς και τις επιμετρήσεις.
  3. Αμφισβητήσαμε με στοιχεία και υπόμνημα δεκάδων σελίδων τις επιμετρήσεις που μέχρι τότε δεν τις είχε αμφισβητήσει ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

Σήμερα λοιπόν η ΔΕΥΑΝ ατενίζει διαφορετικά το μέλλον. Δεν θα μετακυλίσει το χρέος των 2.5εκ € στους δημότες. ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ όπως κάποιοι ήθελαν. (Διέδιδαν μάλιστα ότι υπάλληλοι και χρέος πρέπει να μεταφερθούν στο Δήμο Ναυπακτίας.)

Ακόμη και σήμερα, υπάρχει υποψήφιος που στο πρόγραμμά του αναφέρει ότι το «πανωπροίκι» πρέπει να πληρωθεί. Απλώς ζητά να το πληρώσει το Δημόσιο! Λες και τότε, δεν θα το πληρώσουν ΑΔΙΚΑ οι Έλληνες πολίτες.

Είμαι λοιπόν εξαιρετικά χαρούμενος σήμερα. Απαλλαγμένοι από το χρέος των 2.5εκ € ΔΕΥΑΝ και Δήμος προχωρούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Σαν ΟΜΑΔΑ, αποδείξαμε ότι ξέρουμε να κερδίζουμε και τα πιο ΔΥΣΚΟΛΑ παιχνίδια. Ακόμα και παιχνίδια που ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ κάνει φαλτσοσφυρίγματα εις βάρος μας. Η ομάδα μου, τα στελέχη μου μπαίνουν στο γήπεδο και παίζουν οργανωμένα και με σχέδιο. Γι’ αυτό και γυρίσαμε άλλον έναν αγώνα που φαινόταν χαμένος και θυμίζω ότι δεν είναι η μοναδική φορά που τα καταφέραμε.

 

Διαβάστηκε 372 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.