Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:30 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 07:06

Τα πιτσιρίκια του Άγιαξ έτοιμα να ολοκληρώσουν το θαύμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο δεύτερος φιναλίστ του Champions League θα προκύψει απόψε από την αναμέτρηση του Άγιαξ κόντρα στην Τότεναμ, με τους Ολλανδούς να έχουν πολύ σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό

Η ώρα της αλήθειας για τον Άγιαξ και την Τότεναμ έφτασε!

Μετά τον πρώτο φιναλίστ από το ζευγάρι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Μπαρτσελόνα, ήρθε η σειρά για το έτερο διασταύρωμα ομάδων, αυτό από τον Άγιαξ και την Τότεναμ, που εξ αρχής ήταν εκείνο που χαρακτηρίστηκε ως των «αουτσάιντερ».

Αυτό, φυσικά, δεν απέχει από την πραγματικότητα… Όταν ο Άγιαξ είχε κληρωθεί στον όμιλο της ΑΕΚ, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν κάνει λόγο για μια «ευνοϊκή» κλήρωση κι ότι η «Ένωση» έχει ελπίδες κόντρα στον «Αίαντα», αν όχι για τη 2η θέση του τότε ομίλου, τότε σίγουρα για την 3η που οδηγούσε στα προκριματικά του Europa League. Η αλήθεια του αγωνιστικού χώρου, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική, γεγονός που αποδείχθηκε μέσα στη σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια όλοι παραδέχονται την αγωνιστική άνοδο και την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η Τότεναμ, μια ομάδα που είναι πλέον σταθερά κάθε χρόνο στην 4άδα της Premier League, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν την πίστευε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, προτάσσοντας το βάρος της φανέλας της, το οποίο είναι μεν είναι μεγάλο, αλλά δεν διαθέτει τη βαρύτητα των Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προβάδισμα για τα πιτσιρίκια του Άγιαξ

Στο πρώτο ματς αυτού του ζευγαριού, ο Άγιαξ επιβεβαίωσε σε κάθε περίπτωση ότι στο φίνις της σεζόν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Τότεναμ. Στο ολοκαίνουριο γήπεδο των Λονδρέζων, με ένα γκολ του Φαν ντε Μπέεκ από πολύ νωρίς στο παιχνίδι, οι Ολλανδοί επικράτησαν 1-0 και πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.

Μάλιστα, στη διάρκεια του αγώνα, έδειξαν ότι με τον τρόπο παιχνιδιού τους είχαν βγάλει εκτός ρυθμού την Τότεναμ και μάλιστα είχαν πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, παρά να δεχθούν την ισοφάριση.

Ωστόσο, η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν πρόκειται να παραδοθεί χωρίς μάχη, πόσω μάλλον τώρα που δεν έχει το παραμικρό άγχος και θα τα δώσει όλα στο 100%, αφού πλέον δεν έχει τίποτα να χάσει.

Άλλωστε, αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι ο Άγιαξ παρά την εξαιρετική του πορεία, τη φετινή σεζόν στο Champions League έχει νικήσει εντός έδρας μόνο την ΑΕΚ και την Μπενφίκα με γκολ που σημείωσε στο 92’. Κατά τα λοιπά έχει ισοπαλίες κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους και μία ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης που τελικά δεν της κόστισε.

Προγνωστικά για δυνατούς λύτες

Το αμφίρροπο της αναμέτρησης μπορεί να το διακρίνει κανείς και από τις αποδόσεις που κυκλοφορούν, τόσο για τον νικητή του αγώνα, όσο και για τα διάφορα ειδικά στοιχήματα σε γκολ και παίκτες.

Η νίκη των γηπεδούχων προσφέρεται σε τιμές άνω του διπλασιασμού, το διπλό αρκετά πάνω από το 3.00, ενώ σε ό,τι αφορά τα στοιχήματα με τα γκολ, παρά το σκορ του πρώτου αγώνα, το OVER παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί για την εξέλιξη του αγώνα, όπως και το GG, η πιθανότητα δηλαδή να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Οι πιθανότεροι σκόρερ της αναμέτρησης, από πλευράς Άγιαξ είναι ο ηγέτης της, Ντούσαν Τάντιτς, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Σον που επανακάμπτει είναι το πρώτο φαβορί για να βρει δίχτυα από τους φιλοξενούμενους.

Διαβάστηκε 719 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.