Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 20:17

Νέες κινητοποιήσεις κατά των βιορευστών στις Φυτείες (φωτο)-Συναντήσεις και στη Βουλή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ομόφωνη απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου της τοπικής κοινότητας Φυτειών – Ξηρομέρου και με αφορμή την ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης στις 24/3/2019, σήμερα, 7 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στάση διαμαρτυρίας μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 13:20 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, με τη συμμετοχή των γονέων και των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου – Λυκείου , των εκπαιδευτικών, των κατοίκων και των παρακάτω φορέων:

1) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ
2)Τ.Κ.ΦΥΤΕΙΩΝ
3)ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
4)Ο.Π.Σ.Υ.Ξ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ)
5) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ακαρνανικό Φως»
6) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ
7)ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ
8) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΦΥΤΕΙΩΤΩΝ «ΤΟ ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ»
9)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ «ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολειού & Γυμνασίου-Λυκείου Φυτειών:

Η αντίδραση είχε συμβολικό χαρακτήρα και δηλώνει την εναντίωση των γονέων, μαθητών των σχολείων μας στην εγκληματική προσπάθεια υπηρεσιών της πολιτείας και δήθεν επενδυτών για τη μετατροπή της περιοχής μας σε «χαβούζα αποβλήτων».

Σύσσωμοι και ανάστατοι οι μαθητές, οι γονείς και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Φυτειών, διατρανώνουμε την απόλυτη άρνηση και εναντίωσή μας στην επιχειρούμενη εγκατάσταση των τριών (3) ρυπογόνων μονάδων καύσης βιορευστών στην περιοχή μας, που αποτελεί με βεβαιότητα την κερκόπορτα για μετατροπή του τόπου μας σε βιομηχανική περιοχή και σε «χαβούζα» κάθε φύσεως αποβλήτων (εκκρεμεί ικανός αριθμός άλλων παρόμοιων αιτήσεων στην περιφέρεια).

Και όλα αυτά, παρά τη ρητή εναντίωση των τοπικών αρχών και κοινωνιών αλλά και σε πλήρη αδιαφορία για την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας, την ποιότητα ζωής μας, το φυσικό τοπίο, το περιβάλλον και τη γεωργοκτηνοτροφική και μελισσοκομική παραγωγή, που αποτελεί το μοναδικό πόρο ζωής για τους κατοίκους της πολυπληθούς κοινότητάς μας αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων Παπαδάτου, Μπαμπίνης, Μαχαιράς, Σκουρτού, Χρυσοβίτσας και Προδρόμου. Δηλαδή κατά σαφή παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και βασικής υποχρέωσης και μέριμνας της πολιτείας.

Δηλώνουμε με τον πιο σαφή τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την παραπάνω καταστροφή της ζωής, του μέλλοντος και της προκοπής των παιδιών μας και θα αγωνιστούμε σθεναρά και με κάθε αγωνιστικό τρόπο και μέσον ώστε να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων ρυπογόνων μονάδων στην περιοχή μας, που θα οδηγήσει σε ερήμωση του τόπου μας.

Η σημερινή κίνησή μας είναι όλως προειδοποιητική και συμβολική και θα ακολουθήσουν πιο δυναμικές αντιδράσεις, αν δεν ανακληθούν και δεν ακυρωθούν άμεσα οι παράνομες εγκρίσεις για την εγκατάσταση των τριών (3) μονάδων βιορευστών και δεν αποτραπεί θεσμικά και για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, η εξέταση κάθε άλλης παρόμοιας αίτησης που εκκρεμεί ή θα κατατεθεί στο μέλλον.

Aνακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα

Στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων των πολιτών και φορέων της κοινότητας Φυτειών Ξηρομέρου και των όμορων κοινοτήτων αυτής για την αποτροπή, με κάθε θεμιτό μέσο του εγκλήματος που επιχειρείται ανενδοιάστως στην περιοχή μας με την μεθοδευμένη εγκατάσταση τριών (3) –κατ’ αρχήν- μονάδων καύσης βιορευστών, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα πραγματοποίησαν σήμερα, 7-5-2019, στα γραφεία της Βουλής των Ελλήνων, ενημέρωση των αρμοδίων βουλευτών των κομμάτων για το θέμα.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής συναντήσεις:

α) Με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Αικατερίνη Ιγγλέζη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου. Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν αναλυτικά για το θέμα, παρέδωσαν στην κ.Ιγγλέζηφάκελλο με σχετικά έγγραφα, μετέφεραν την αγωνία και τον αναβρασμό που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και ζήτησαν την συνδρομή της κυρίας Προέδρου στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

β) Με τον αρμόδιο Γραμματέα Παραγωγής Ενέργειας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα. Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Σκρέκα για το θέμα και τις καταστρεπτικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες που θα έχει για τη ζωή, την υγεία, το τοπίο, το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής η εγκατάσταση και λειτουργία των εν λόγω ρυπογόνων δραστηριοτήτων. Ο κ. Σκρέκας αναγνώρισε το εύλογο της ανησυχίας μας και το δίκαιο του αγώνα μας και δεσμεύθηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα ενεργήσει τα δέοντα για τη δικαίωσή μας.

γ) Με τον αρμόδιο Γραμματέα Παραγωγής Ενέργειας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη. Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Αρβανιτίδη για το θέμα, παρέδωσαν σχετικά έγγραφα και ζήτησαν τη συνδρομή του στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για άμεση ακύρωση των τριών αποφάσεων έγκρισης εγκατάστασης στην περιοχή μας των παραπάνω μονάδων βιορευστών. Ο κ. Αρβανιτίδης αναγνώρισε το νόμιμο και δίκαιο του αιτήματός μας και δεσμεύθηκε να καταθέσει άμεσα, από κοινού με το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Κωνσταντόπουλο, σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και να θέσουν το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Επίσης οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα κατέθεσαν σχετικό ενημερωτικό φάκελλο στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στη Βουλή.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι οι ενέργειες των πολιτών και της Επιτροπής Αγώνα της τοπικής κοινότητας Φυτειών και των όμορων κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου καθώς και των τοπικών και συλλογικών φορέων θα συνεχιστούν αμείωτες και με διάφορες μορφές συλλογικής δράσης, ώστε να αποτραπεί η λειτουργία των παραπάνω μονάδων βιορευστών, αλλά και όσων επιχειρηθούν στο μέλλον στην περιοχή μας και η συνακόλουθη υποβάθμιση και τελικά καταστροφή στο περιβάλλον, την υγεία, την απασχόληση και γενικά στη ζωή και στην οικονομία της περιοχής μας.

Αθήνα, 7-5-2019

Για την Επιτροπή Αγώνα

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 543 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.