Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:56 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 19:54

ΟΣΔΕ: φρένο στον εκβιασμό της μηχανοπαρέας έβαλε η Δικαιοσύνη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κέρδιζαν τα ασφαλιστικά μέτρα τα «μια χούφτα ΚΥΔ» – Ισχυρό χαστούκι στη μηχανοπαρέα. Η συνέχεια θα δοθεί στο ποινικό δικαστήριο με τη μήνυση για εκβιασμό.

Εξεδόθη η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ένωση Αγρίνιου και άλλα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων κατά  του ΟΠΕΚΕΠΕ και της εταιρίας «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ» για την παράνομη παρέμβαση στο λογισμικό σύστημα δημοσίου οργανισμού και εν προκειμένου του Οργανισμού Πληρωμών.

Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις απ’ τις γνωστές Κασσάνδρες, ο ήλιος της Δικαιοσύνης ανέτειλες φωτεινός και δικαίωσε πλήρως τα ΚΥΔ. Τη «μια χούφτα ΚΥΔ», όπως υποτιμητικά έλεγαν οι υπερασπιστές της βαρβαρότητας έναντι των αγροτών, αγνοώντας προφανώς ότι δεν είναι πάντα το δίκαιο του ισχυρού αυτό που θα επικρατήσει, αλλά η ηθική και η νομιμότητα, η ίδια η έννοια της δικαιοσύνης.

Άλλωστε, υπάρχουν αμέτρητα ιστορικά παραδείγματα που, ιδιαίτερα σε ετούτη τη χώρα, το επιβεβαιώνουν αυτό. Και μπορεί μεν να είναι αλήθεια ότι «μια χούφτα ΚΥΔ» τα έβαλαν με τα μεγάλα συμφέροντα (αυτά των πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στην πλάτη των παραγωγών, για δήθεν υπηρεσίες)  και με το ίδιο το κράτος, ωστόσο, αν το μέγεθος του αντιπάλου τρόμαζε όσους έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, η Ελλάδα δεν θα είχε ούτε Μαραθώνες και Θερμοπύλες ούτε μια σελίδα ιστορίας γραμμένη με θυσίες και πίστη στα μεγάλα ιδανικά.

Δεν επιχειρούμε, βεβαίως, καμμιά σύγκριση, όμως είναι αυτά τα ιδανικά που ώθησαν τα «μια χούφτα ΚΥΔ» να ορθώσουν ανάστημα μπροστά στο αδηφάγο τέρας του ΟΣΔΕ, αυτό το άθλιο σύστημα που καταβροχθίζει τα χρήματα των παραγωγών και που κατασπαράσσει εκατοντάδες Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων, έχοντας ιδιοποιηθεί δημόσια περιουσία, την οποία και εκβιαστικά χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να επιτρέψει ή όχι την πρόσβαση στο λογισμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταπατώντας όχι μόνο το νόμο, όπως απεφάνθη το δικαστήριο σε σχέση με τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και κάθε έννοια ηθικής.

Και για το μεν νομικό σκέλος η Ελληνική Δικαιοσύνη έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της και ανεπηρέαστα έδωσε ήδη την εντολή, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση πια, να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο λογισμικό σύστημα.

Το δικαστήριο διατάσσει την «πρόσβαση των αιτούντων Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) χωρίς χρονικές δεσμεύσεις και με τον ίδιο τρόπο που γίνεται η πρόσβαση στα άλλα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ)».

Η προθεσμία που δίνει για την αποκατάσταση της πρόσβασης είναι 24 ώρες, δηλαδή μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα ακολουθηθεί η αυτόφωρος διαδικασία… 

Τα υπόλοιπα, και δη τα σχετιζόμενα με τον ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό, θα εξεταστούν, όταν έρθει η ώρα, στο ποινικό δικαστήριο, όπου θα κληθούν να απολογηθούν τόσο τα τρωκτικά που παρεισφρήσαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχοντας παρανόμως ιδιοποιηθεί δημόσια περιουσία, όσο και οι επίορκοι κρατικοί λειτουργοί, για τα άνομα παιχνίδια χρονοκαθυστέρησης και την πλήρη ταύτισή τους με τους εκβιαστές.

Για την ηθική διάσταση, όμως, είναι τα υπόλοιπα ΚΥΔ που καλούνται πλέον να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Έχοντας, αυτή τη φορά, υπόψιν τους την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως με έμφαση σημειώνει ο πρόεδρος του Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, «η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η ηθική ήταν το τρίπτυχο της επιχειρηματολογίας μας τόσο στο δικαστήριο όσο και στο δημόσιο διαρκές κάλεσμα απαγκίστρωσης απ’ την μηχανοπαρέα της εξαπάτησης και των εκβιασμών, το οποίο και για μια ακόμη φορά απευθύνουμε σε όλους όσοι είτε φοβήθηκαν είτε παραπλανήθηκαν».

Ο ίδιος τονίζει: «Δίνουμε αυτή τη μάχη για όλους τους αγρότες, για όλα τα ΚΥΔ. Εμείς τις αποφάσεις μας τις έχουμε πάρει. Και θα φτάσουμε μέχρι τέλους, μέχρι την τελική δικαίωση. Μέχρι να γίνει πράξη η επιστροφή του ΟΣΔΕ στο σπίτι του, μέχρι να απαλλαγεί ο αγροτικός κόσμος απ’ τους μεσάζοντες που θησαυρίζουν σε βάρος του, πουλώντας του φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σήμερα, μετά και την δικαστική εξέλιξη που είχαμε, μετά την πρώτη, αλλά σημαντική νίκη έναντι των εκβιαστών, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτό που από την πρώτη στιγμή έχουμε πει, ότι δηλαδή οι ενδιάμεσοι ιδιώτες δεν έχουν λόγω ύπαρξης στο ΟΣΔΕ, ότι οι αγρότες δεν τους χρειαζόμαστε και καμία υποχρέωση δεν έχουμε να τους πληρώνουμε. Είμαστε εδώ, έτοιμοι συζητήσουμε τα πάντα με όλους, από την αρχή». 

Διαβάστηκε 742 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία