Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:11 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 14:00

Σκληρή επίθεση Σπηλιόπουλου κατά Κατσιφάρα «Κοροϊδία με αποδείξεις στο θέμα του τρένου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σκληρή επίθεση Σπηλιόπουλου κατά Κατσιφάρα

«Κοροϊδία με αποδείξεις στο θέμα του τρένου»

«Καλώ τον κ. Κατσιφάρα να διακόψει τον εναγκαλισμό του με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών στην υπόθεση του τρένου στην Πάτρα».

Με τη σκληρή αυτή δήλωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Σπηλιόπουλος, αναφέρει μια σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι όλες οι σχετικές υποσχέσεις πατάνε στον αέρα.

Η πλήρης δήλωση Σπηλιόπουλου έχει ως εξής: 

«Στην υπόθεση του τρένου στην Πάτρα, που κατά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργείου και υπό τα χειροκροτήματα της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, εξαγγέλθηκε πρόσφατα η υπογειοποίησή του από το Ρίον έως το νέο λιμάνι της Πάτρας, η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Η απόδειξη γι’ αυτό προκύπτει ρητά. Μόλις στις 10 Απριλίου η ΕΡΓΟΣΕ αναζήτησε τεχνικό σύμβουλο, με κλειστή διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να αναλάβει όλες τις διάσπαρτες μελέτες (συγκοινωνιακές, υδραυλικές, στατικές και περιβαλλοντικές) προκειμένου να τις «επικαιροποιήσει, ενοποιήσει και να τις προσαρμόσει στις απαιτήσεις της διαλειτουργικότητας».

Σημειώνεται μάλιστα ότι όλες αυτές οι διάσπαρτες μελέτες αφορούν κυρίως το τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο-Μποζαϊτικα και κατ’ ελάχιστον έως καθόλου το υπόλοιπο τμήμα από τα Μποζαϊτικα μέχρι το νέο λιμάνι. Επίπλέον ο συμβατικος χρόνος γι’ αυτήν την εργασία ενοποίησης ορίζεται στους τέσσερις μήνες, δηλαδή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα υπάρχουν μελέτες περί τον επόμενο Οκτώβριο. Εννοείτε δε, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη χρηματοδότησης και ως γνωστόν είναι αδύνατη η δημοπράτηση έργου δίχως χρηματοδότηση.

Συνεπώς η όλη υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί σε ένα αόριστο μέλλον.

Από όλα τα προηγούμενα προκύπτει μια άνευ προηγουμένου προεκλογική κοροϊδία εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης προς τους πολίτες.

Αλλά το πραγματικό ερώτημα αφορά στη στάση του απερχόμενου περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα. Τον οποίο καλώ έστω και την υστάτη στιγμή να διακόψει τον εναγκαλισμό του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να καταγγείλει την κοροϊδία και να υποστηρίξει τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών.

Επίσης καλώ τον κ. Φαρμάκη και όλους τους συνυποψήφιους να τοποθετηθούν δημόσια πάνω στο πρόβλημα και να εξηγήσουν τις απόψεις τους προκειμένου οι πολίτες να πάνε στις κάλπες σε συνθήκες πλήρους ενημέρωσης για τις θέσεις όλων μας.

Τέλος και επειδή όλα αυτά δηλώνουν πρεμούρα και προχειρότερα ζητώ να διακοπούν όλες οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με την επόμενη περιφεριακή αρχή, να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

 

Διαβάστηκε 529 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/