Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:20 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 18:28

Συμμετοχή του ΣΔΕ Αγρινίου σε επιμορφωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρία Αγρινίου συμμετείχε στις εργασίες της διημερίδας που διοργάνωσε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα “Εκπαίδευση & Κατάρτιση σε συνθήκες κρίσης: Ξενοφοβία, Ρατσισμός και Κοινωνικές Ανισότητες στο Ελληνικό Σχολείο” στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2015 με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης και των επιστημών.
Στο πρόγραμμα της διημερίδας παρουσιάστηκαν επιστημονικές εισηγήσεις πανεπιστημιακών καθηγητών και επιστημονικών συνεργατών του ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα να αναδειχθούν τα εν λόγω θέματα μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου συμμετείχε με πολυμελή αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών, μονίμων και ωρομισθίων, με επικεφαλής το Διευθυντή του ΣΔΕ κ. Νάσιο Νικόλαο, κοινωνιολόγο.
Ειδικότερα, η διημερίδα αφορούσε την επιστημονική ανάδειξη και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών στους θεματικούς κύκλους «Κοινωνικές Ανισότητες και ο Ρόλος του Σχολείου», «Σχολείο, Ρατσισμός, Ξενοφοβία και Δημοκρατική Ευθύνη» και «Επαγγελματική Εκπαίδευση / Κατάρτιση και η Μέθοδος της Μαθητείας» τα οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών μέσα στις σχολικές τους μονάδες.
Οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Αγρινίου που παρακολούθησαν το Θεματικού Κύκλο: «Κοινωνικές Ανισότητες και ο Ρόλος του Σχολείου» κατέθεσαν, γνώσεις και εμπειρίες από την δωδεκαετή πορεία του ΣΔΕ Αγρινίου και τον εκπαιδευτικό του ρόλο του στην τοπική κοινωνία.

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Αγρινίου Νάσιος Νικόλαος

imerida sde

Διαβάστηκε 1906 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.