Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:02 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 17:28

Η θαλαμηγός "Christina O” στο Λιμάνι Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Το Μεσολόγγι αλλάζει…»

Σταθμός στη Μεσόγειο ήταν σήμερα η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου για την θαλαμηγό «Christina O” της οποίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά. Η πρώτη αυτή επίσκεψη, είναι η αρχή μιας νέας συνεργασίας του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με την πλοιοκτήτρια εταιρεία της θαλαμηγού, η οποία επέλεξε το Λιμάνι Μεσολογγίου ως Home Port ανάμεσα σε άλλα της Ελλάδας.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, ο σημερινός ιδιοκτήτης της «Christina O” και οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα,  εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλης, μέλη ταξιδιωτικών γραφείων από τη Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης δημοσιογράφοι από τοπικά αλλά και μεγάλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, επισφράγισαν αυτή τη συνεργασία ο οποία αποτελεί μια δυναμική αρχή εξωστρέφειας και εξόδου προς το ζωτικό χώρο της θάλασσας.

«…Ως Δήμος επιδιώκουμε την εξωστρέφεια, την συστηματική κι αξιόπιστη  προβολή αυτού του τόπου ο οποίος διαθέτει μια μεγάλη δυναμική. Είναι περιτριγυρισμένος από μοναδικές φυσικές ομορφιές, από μνημεία πολιτισμού και ιστορίας τα οποία διανύουν μια μεγάλη χρονική πορεία από την αρχαιότητα έως τους νεώτερους χρόνους…» σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Νικόλαος Καραπάνος. Αναφερόμενος στο θαλάσσιο μέτωπο και την αξιοποίησή του ανέφερε χαρακτηριστικά πως  «Πολλά ξεκινούν από αυτή τη θάλασσα». Η διάνοιξη του Λιμανιού και του διαύλου, η  αδειοδότηση της λειτουργίας της Μαρίνας, η αξιοποίηση του ιαματικού πηλού, η υπό εξέλιξη ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά και η σύνταξη της μελέτης του υδατοδρομίου,  ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένων κι επίμονων ενεργειών του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου την τετραετία που πέρασε. Πρωτοβουλίες και δράσεις που εν τέλει υπήρξαν αποτελεσματικές δημιουργώντας νέα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου άλλωστε – τόνισε ο Νικόλαος Καραπάνος – μπορεί να προσφέρει πολλά. «…Προσφέρει ποιοτική διαμονή. Σε ένα καθαρό και μοναδικό φυσικό περιβάλλον που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους του. Εξασφαλίζει ηρεμία, ομορφιά, αισθητική στο αστικό και φυσικό τοπίο. Δίνει τη δυνατότητα των εναλλακτικών τουριστικών διαδρομών είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα. Είναι ένας τόπος αγαπημένος που δεν προκαλεί απλώς τη συμπάθεια αλλά πολλές φορές την αγάπη των επισκεπτών του».  

Διαβάστηκε 340 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.