Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:37 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Μαϊος 2019 15:15

Συνέντευξη Γιώτας Μπουμπούλη Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος Αγρινίου & Υποψήφια στις Εθνικές Εκλογές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη της Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στον Δήμο Αγρινίου Γιώτας Μπουμπούλη στην δημοσιογράφο Χρύσα Σπαή

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά σας με το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές, ενώ είσαστε ήδη υποψήφια δημοτική σύμβουλος και εκπρόσωπος τύπου της παράταξης του Νίκου Καζαντζή. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στις εθνικές εκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην πρώτη περίπτωση ψηφίζουμε βάσει ιδεολογίας, καθώς όλοι μας προερχόμαστε από κάποιο πολιτικό χώρο που έχει επηρεάσει τα πιστεύω μας. Αυτό εξάλλου είναι το χαρακτηριστικό κάθε δημοκρατικής κοινωνίας με σκεπτόμενους ανθρώπους, ο σεβασμός δηλαδή στα διαφορετικά πολιτικά τους πιστεύω.

Στις δημοτικές εκλογές όμως ψηφίζουμε τον υποψήφιο δήμαρχο και τα πρόσωπα εκείνα που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Η απόφασή μου να κατέλθω στις δημοτικές εκλογές ήταν ένας συγκερασμός της διάθεσής μου για προσφορά και του οράματός μου να ζω σε μια πόλη πιο ποιοτική και ανθρώπινη. Μια πόλη που θα ανταποκρίνεται σε ευρωπαϊκές προδιαγραφές, μια πόλη που θα νιώθουμε ασφάλεια και συνάμα θα παρέχει δυνατότητες επιχειρηματικών και αναπτυξιακών δράσεων.

Το κεφάλαιο εθνικές εκλογές είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Καταρχάς για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις, το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα κανένα επίσημο χρίσμα σε καμία παράταξη στον δήμο Αγρινίου, συνεπώς στις δημοτικές εκλογές δεν κατέρχομαι σε διαφορετική παράταξη ή κόμμα. Η δική μας παράταξη, με επικεφαλής τον Νίκο Καζαντζή είναι ανεξάρτητη και χαρακτηρίζεται από πολυφωνία. Δεν χρωματίζεται, δεν κατευθύνεται, δεν καθοδηγείται από τίποτα άλλο πέρα από την αγάπη όλων μας για κοινή συνεισφορά στον τόπο μας. Είναι παράταξη προσώπων και όχι κομμάτων.

Σαφώς και ήταν ιδιαίτερη τιμή μου να πλαισιώσω το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Ευχαριστώ θερμά για αυτό την Πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά, για την εμπιστοσύνη που έδειξε για δεύτερη συνεχή φορά στο πρόσωπό μου και όλους τους φίλους που με στηρίζουν γιατί ενστερνιζόμαστε την ίδια ιδεολογία και το ίδιο όραμα για την χώρα μας. Στις εθνικές εκλογές οφείλουμε να γυρίσουμε σελίδα ενωμένοι και αποφασισμένοι για ένα πιο ευοίωνο μέλλον για την Ελλάδα μας.

Ποιό είναι το δικό σας όραμα για τον Δήμο Αγρινίου;

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα κακώς κείμενα στην πόλη μας. Είμαστε πολίτες που γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς. Η παράταξή μας ανεξάρτητη και με γνώμονα την αναβάθμιση του τόπου μας βγαίνει μπροστά θέτοντας μια ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για την πόλη. Υποσχόμαστε μια ισότιμη ανάπτυξη σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα. Κύριο μέλημά μας είναι να παρέχουμε καλύτερες κοινωνικές παροχές προς τον δημότη, να φροντίσουμε για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάδειξη των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της περιοχής και την στήριξη του πανεπιστημίου μας. Η σημερινή δημοτική αρχή περισσότερο εκτέθηκε στα μάτια των πολιτών από τον συντηρητισμό της και τα μεγαλεπίβολα σχέδια και οράματά της. Ωστόσο, η οπισθοδρόμηση του δήμου είναι αποτέλεσμα της αδράνειας και της περιφέρειας, η οποία δεν συνέδραμε ως όφειλε στο έργο του δήμου. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί σε πολλούς συνδημότες η κατηγορία της υποψηφίας δημάρχου για την απραξία του δημάρχου Αγρινίου, όταν η ίδια ως αντιπεριφερειάρχης δεν παρέδωσε κανένα ουσιαστικό έργο στον νομό μας. Και εδώ μου δίνεται η δυνατότητα να τονίσω για ακόμη μια φορά πως καμία συνεργασία δεν έχει συμφωνηθεί με κανέναν υποψήφιο δήμαρχο για την δεύτερη Κυριακή. Εφόσον αυτοί που διατυμπανίζουν συνεργασίες εκλεγούν, κάθε παράταξη οφείλει να βάλει στην άκρη τις προσωπικές της βλέψεις και να συνεργαστεί με τον δήμαρχο Αγρινίου τον οποίο θα κρίνουν οι δημότες και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες.
Το δικό μου όραμα είναι οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συμμετέχουν στη λειτουργία του Δήμου και να εφαρμόσουμε τακτικές συνεργασιών με τα θεσμοθετημένα όργανα του δήμου, τις επιτροπές, τα τοπικά συμβούλια, τα συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και λειτουργικοί.

Τι πρεσβεύετε ως παράταξη που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τις άλλες παρατάξεις;

Πρεσβεύουμε το νέο ρεύμα, τους ανθρώπους με αγνό όραμα και κύριο γνώμονα την αναβάθμιση του τόπου. Πλέον έχουμε παρουσιάσει το δικό μας πρόγραμμα και τα πρόσωπα που προτείνουμε για να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας. Ο κόσμος είναι πλέον ώριμος και πλησιάζοντας προς τις εκλογές θα μπορέσει να συγκρίνει και να αντιληφθεί ποιοι πρεσβεύουν πράγματα που είναι προς όφελος του τόπου μας και ποιοι ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν το φθαρμένο και το διεφθαρμένο. Δώστε μας δύναμη να κάνουμε πράξη το όραμα και τα πιστεύω μας για τον Δήμο Αγρινίου.
Η κινητήριος δύναμή μας είναι η πεποίθησή μας ότι Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Καλό και αξιοπρεπή πρωτίστως αγώνα σε όλους!
Παναγιώτα Χρήστου Μπουμπούλη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος και εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης
«Ο τόπος μας Αξίζει»
Διαβάστηκε 1263 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/