Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:30 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 18:02

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος συμμετέχει από το 2013 αδιαλείπτως στην πανελλαδικής εμβέλειας δράση του Υπουργείου Πολιτισμού «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ». Δεδομένου ότι σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας, η Υπηρεσία μας για το έτος 2019 συμμετέχει στην εν λόγω δράση με τις κάτωθι εκδηλώσεις, που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα.

8 Μαΐου: «Ταξίδι στον Κορινθιακό» Εκπαιδευτική παρουσίαση της Ιστορίας του Κορινθιακού – Πατραϊκού Κόλπου στα Δημοτικά Σχολεία της Ναυπάκτου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Ένωση Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού- Πατραϊκού «Ο Νηρέας».

9 Μαΐου: Εκπαιδευτική δράση «Μνημεία και Γκράφιτι» για μαθητές Γυμνασίου στο λιμάνι και Κάστρο Ναυπάκτου.

9-10 Μαΐου: «Οι Περιπέτειες της Αιχμηρής και του Ξέστρου», εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μαθητές  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου.

10 Μαΐου: «Φωτογραφίζω και παρατηρώ την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου από τα τείχη της Πλευρώνας», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» και το Τμήμα του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου «Τέχνη Φωτογραφίας».

10 Μαΐου: Επίσκεψη και θεματική ξενάγηση σε μνημεία της αρχαίας πόλης των Οινιαδών για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

10 Μαΐου: Επίσκεψη και θεματική ξενάγηση στο Κάστρο Αμφιλοχίας για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

10 Μαΐου: Επίσκεψη και θεματική ξενάγηση στο Κάστρο Παλαίρου- Κεχροπούλας για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

10 Μαΐου: Ξενάγηση και επίσκεψη στο Κάστρο Βόνιτσας σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26310-55654 

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 732 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.