Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:43 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 17:20

Επισήμανση του Υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου κ. Σταύρου Καμμένου για εγκληματική αμέλεια του Δήμου Αγρινίου στο Δάσος του Αγίου Χριστοφόρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πριν από περίπου πενήντα ημέρες στο περιαστικό δάσος του Αγίου Χριστοφόρου συνεργεία του Δασαρχείου Αγρινίου έκοψαν τα χόρτα και καθάρισαν τη βλάστηση και τα δέντρα από τα ξερά κλαδιά αφήνοντας στο έδαφος τη βιομάζα  που συνέλεξαν προκειμένου να την μαζέψει η ειδική Υπηρεσία του Δήμου. Αυτή η δουλειά έπρεπε να γίνει τάχιστα, την ίδια ημέρα που τελείωσαν οι εργασίες του συγκεκριμένου Δασαρχείου. 

Ωστόσο, από τότε μέχρι και σήμερα τα ξερά χόρτα, ως βραδυφλεγής ΒΟΜΒΑ, παραμένουν στο έδαφος του αλσυλλίου, κάτω από τα δέντρα, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος.  Το οξύμωρο είναι ότι τη Δευτέρα του Πάσχα κάποιοι από τον γειτονικό οικισμό πέταξαν πάνω στα ξερά αυτά χόρτα στάχτες, προφανώς από την ψησταριά που είχαν στήσει για το ψήσιμο του οβελία. Σαν να μην έφθανε αυτό, κάποιοι άλλοι είχαν ανάψει φωτιά δίπλα στα ξερά χόρτα. Από τύχη δηλαδή δεν έπιασε φωτιά το δάσος! (βλέπε φωτο)

Ζητάμε να γίνει άμεσα η αποκομιδή της επικίνδυνης αυτής βιομάζας από το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να θωρακιστεί και να προστατευθεί από πυρκαγιά ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου για την πόλη του Αγρινίου.

Διαβάστηκε 461 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/