Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:25 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 20:35

Πολύ προσωπικές λεπτομέρειες που μπορείς να μάθεις για κάποιον με την πρώτη ματιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πόσες φορές δεν θέλησες να μάθεις κάτι πολύ προσωπικό για το άτομο που έχεις απέναντί σου. Κάτι τόσο προσωπικό που ενώ καιγόσουν να μάθεις, δεν ρώτησες ποτέ. Η επιστήμη όμως έχει τελικά πολλές από τις απαντήσεις στα αγωνιώδη μας ερωτήματα και μας δίνει τον τρόπο να καταλάβουμε μόνοι μας όσα θέλουμε αλλά ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε.

Της αρέσετε; Κοιτάξτε τα πόδια της

Αγόρια είστε, αλλά έχετε κι εσείς τις ντροπές σας. Πόσες φορές δεν σας άρεσε ένα κορίτσι ή ένα μεγαλύτερο κορίτσι και καιγόσασταν να της μιλήσετε για τα αισθήματα σας, αλλά τρέματε για το ενδεχόμενο της απόρριψης; Έρχεται λοιπόν η επιστήμη να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Οι ειδικοί λένε πως το σώμα τα αποκαλύπτει όλα, ακόμα κι εκείνα που παλεύουμε να κρύψουμε. Κι επειδή οι γυναίκες είναι πολύ καλές στο να κρύβουν πράγματα, δείτε πως θα καταλάβετε μόνοι σας αν πραγματικά ενδιαφέρεται για εσάς.  Προφανώς, οι κινήσεις των ποδιών δεν τόσο συνειδητές όσο άλλων μελών του σώματος κι έτσι αυτά στέλνουν ασυνείδητα μηνύματα. Σχετική μελέτη λοιπόν εκπόνησαν στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν μια γυναίκα ενδιαφέρεται για έναν άντρα έχει την τάση  να δημιουργεί κενά μεταξύ των πελμάτων της. Αν πάλι σας βρίσκει απωθητικό θα τα κρατήσει όσο τον δυνατόν περισσότερο ενωμένα.

Τα μάτια αποκαλύπτουν πολιτικές πεποιθήσεις 

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι κατά τη διάρκεια συνομιλιών, οι άνθρωποι με αριστερές πεποιθήσεις ακολουθούν τα μάτια των συνομιλητών τους, αντίθετα με τους πιο συντηρητικούς που έχουν την τάση να το αποφεύγουν. Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια συνομιλία με κάποιον και ξαφνικά ρίξτε το βλέμμα σας μακριά για να δείτε κάτι που βρίσκεται στα δεξιά σας. Οι φιλελεύθεροι είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν το βλέμμα σας και να δουν επίσης, ακόμα κι αν αυτό που κοιτάτε δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση. Εάν κοιτάξετε και πάλι, θα ακολουθήσουν ξανά το βλέμμα σας και ούτω καθεξής.

Τα χέρια αποκαλύπτουν την σεξουαλικότητα

Φαίνεται πως η τεστοστερόνη με κάποιον τρόπο επηρεάζει τις αναλογίες των μεγεθών των δακτύλων. Είναι ο λόγος που οι γυναίκες έχουν μικρότερο ή ίδιου μήκους τέταρτο δάχτυλο με τον δείκτη. Οι άντρες συνήθως έχουν τέταρτο δάχτυλο μακρύτερο από τον δείκτη. Στην περίπτωση των ομοφυλόφιλων ανδρών έχει παρατηρηθεί πως τα δυο δάχτυλα έχουν το ίδιο μήκος.

Μια ανάλογη μελέτη παρατήρησε πως οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι 50% πιθανό να είναι αριστερόχειρες. Το ποσοστό αυτό στους ετεροφυλόφιλους  είναι κατά πολύ μικρότερο.

Η δυνατότητα συγκέντρωσης σε μια συνομιλία αποκαλύπτει νούμερα των τραπεζικών λογαριασμών  

Είναι πλούσιος ή όχι; Εντάξει μπορείς να κοιτάξεις και το αυτοκίνητο ή το ρολόι του, αλλά πάλι μπορείς να το ανακαλύψεις και αλλιώς. Το 2009, δύο ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας πραγματοποίησαν μια μελέτη σχετικά με τη σχέση μεταξύ μη λεκτικών σημείων και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης.

Για να γίνει αυτό, χώρισαν τους συμμετέχοντες σε ζευγάρια και τους βιντεοσκοπούσαν καθώς μιλούσαν, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο ζευγάρι ήταν πιο πιθανό να εμφανίζει συμπεριφορές «απεμπλοκής», όπως να ντραπεί, να νυστάξει ή να παίξει με ένα άσχετο αντικείμενο ασυναίσθητα. Ο φτωχότερος από τους δύο ασχολήθηκε με την ίδια την συζήτηση, φρόντιζε να έχει τις σωστές αντιδράσεις και να ακούει πραγματικά το πρόσωπο απέναντί του.

usay.gr
Διαβάστηκε 2283 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.