Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:19 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 11:54

Η Έκθεση Ζωγραφικής «Παράλληλη Αναζήτηση» της Μελανία Κοσμοπούλου στο Αγρίνιο (Δευ 6 - Παρ 24/5/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έκθεση Ζωγραφικής

«Παράλληλη Αναζήτηση»

ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΑΝΙΑ

Εγκαίνια : Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, ώρα 8.00 μ.μ

Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου

Ώρες Επισκέψεων:

 Τρίτη  - Σάββατο 11:00 – 13:30 &18:00 – 21:00

Κυριακή 11:00-13:00

Δευτέρες και αργίες κλειστά.

 

Βιογραφικό: Μελανία Κοσμοπούλου

Ονομάζομαι Μελανία Κοσμοπούλου, γεννήθηκα στο Σιμπίον της Ρουμανίας και σπούδασα Βιοχημεία στο Πολυτεχνείο τον Βουκουρεστίου. Από το 1987 ζω στην Ελλάδα, αρχικά στην Πάτρα και από το 1993 στο Αγρίνιο. Από νωρίς πειραματίστηκα με τις εικαστικές τέχνες, ενώ με την ζωγραφική ασχολούμαι εντατικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Στο διάστημα αυτό είχα την τιμή και τη χαρά να δω έργα μου σε δύο ατομικές εκθέσεις, στον εκθεσιακό χώρο τον Δημαρχείού τον Σιμπίον στη Ρουμανία και στην Πινακοθήκη Μάργαρη στην Αμφιλοχία. Πίνακές μου, επίσης, βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ρουμανία, Αυστρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Καναδά και Αμερική.

Θεωρώ την ζωγραφική ένα εκφραστικό κάλεσμα, μια καθημερινή ανάγκη και σχεδόν εμμονή. Η ενασχόληση μου με τα χρώματά, τα πινέλα και τις σπάτουλες, είναι ένα είδος απόδρασης η οποία με οδηγεί στην απόλυτη ελευθερία. Ζωγραφίζω χωρίς περιορισμούς και κανόνες. Αυτό μάλλον επειδή είμαι αυτοδίδακτη και μου αρέσουν οι εκπλήξεις οι οποίες ξεπηδούν στην διαδικασία της δημιουργίας. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι ακρυλικά χρώματα, ακρυλικός στόκος, gessο, μαρκαδόροι, κηρομπογιές, μελάνι. Ζωγραφίζω σε καμβά και σε χαρτί. 'Εχω περίπου 4 κατευθύνσεις που ακολουθώ παράλληλα: Αφηρημένη ή/και γεωμετρική, "Λουλουδένια', "Παιχνιδιάρικα" και "Μελάνια':

Τα έργα μου εκφράζουν τα συναισθήματα μου, τα οποία αδυνατούν να εκφραστούν με λόγια παρά μόνο με χρώματα. Η χαρά που μου δίνει η δημιουργία είναι τόσο μεγάλη που ένιωσα την ανάγκη να τη μοιραστώ μαζί σας.

 

Διαβάστηκε 598 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.