Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:58 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2019 19:15

Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο κέντρο του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συλλαλητήρια για τον εορτασμό της επετείου της Πρωτομαγιάς είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα ενώ στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί και πορείες προς τη Βουλή. Συγκέντρωση έλαβε χώρα και στο κέντρο του Αγρινίου.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα-σύμβολο των εργατών και των αγώνων τους. Οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, της «μητέρας» των μαχών της εργατικής τάξης. Για τους εργάτες άλλωστε η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία.
Φέτος, τα συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά σε απεργιακές συγκεντρώσεις και να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» για να μην ξεχαστούν οι αγώνες που δόθηκαν για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Στο Αγρίνιο πρωτοστάτησε το Εργατικό Κέντρο που κάλεσε στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Καλέσματα απηύθυναν τα Σωματεία μέλη του και η Ομοσπονδία Εργατικών Συλλόγων.
Η συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 10.30 είναι σε εξέλιξη με κεντρικό ομιλητή τον Μιχάλη Κατσιγιάννη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας . Την άνοιξε με απαγγελία ποιήματος η Κάτια Ζαρκάδα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Δήμητρα Κεραμίδα , αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου «Νηρεύς Α.Ε., ιχθυοκαλλιέργειες νομού Αιτωλοακαρνανίας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης.
Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο καπνεργατών.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 915 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.