Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:23 μμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 15:08

Πως αξιοποιούμε το ότι βούλιαξε από κόσμο (και )το Αγρίνιο φέτος;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάποιοι το έχουμε γράψει κάμποσες φορές ότι το Αγρίνιο είναι μέρος να το επισκεφτείς, μάλιστα το έχουμε γράψει άλλα χρόνια, μακρινά, τότε που έρεε το κρατικό χρήμα άφθονο και κανείς δεν πίστευε πως υπήρχε κάποιος λόγος να προσκαλέσουμε κόσμο να μας επισκεφτεί.

Συγκεκριμένα το Αγρίνιο-ενωμένο με τα περίχωρά του-είναι να το επισκεφτείς το Πάσχα για να το συνδυάσεις με έθιμα που δεν βρίσκεις αλλού(χαλκούνια, συνάντηση Επιταφίων, οι εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες της Μ. Εβδομάδας επί Κατοχής κλπ)αλλά και να το συνδυάσεις με την κτηνοτροφία και την γαστρονομική του πρόταση για τις μέρες αυτές. Πράγματα που εμείς έχουμε μάθει εδώ να τα θεωρούμε αυτονόητα αλλά κάνουν μεγάλη εντύπωση στον επισκέπτη. Με άλλα λόγια η πόλη, αλλά και τα χωριά που την τροφοδοτούν και ζουν μαζί της, έχουν πράγματα να δείξουν.

Όπως και το καλοκαίρι συμβαίνει το ίδιο, παρότι αδειάζει τα Σαββατοκύριακα από τους ντόπιους που θέλουν θάλασσα, η πόλη έχει μια μακρά περίοδο επισκεψιμότητας, τόσο από μεγάλο αριθμό γάμων που γίνονται στην περιοχή όσο και από μετανάστες Έλληνες που επαναπατρίζονται για διακοπές. Υπάρχει μια βιομηχανία, λοιπόν, που ένα μέρος της μπορείς μόνο να διαπιστώσεις κι αυτό από τον σημαντικό αριθμό των μεγάλων αιθουσών που αναλαμβάνουν γιορτές στην ευρύτερη περιοχή.

Φέτος η αίσθηση ότι «είχε πολύ κόσμο» ήταν καθολική, κάτι που συνέβη και σχεδόν σε όλη την χώρα αφού και η έξοδος των γιορτών ήταν πιο μαζική ενώ υπάρχει και η προοπτική της Πρωτομαγιάς την Τετάρτη. Οι εκτιμήσεις πριν από την Μ. Εβδομάδα έκαναν λόγο για πληρότητα της τάξης του 90%-95% ακόμη και στα ξενοδοχεία του Αγρινίου, να μην θίξουμε το ζήτημα της Ναυπάκτου, όπου πλέον οι υποδομές δεν φτάνουν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που προτιμά την πανέμορφη πόλη ως πασχαλινό προορισμό.

Εκείνο που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι πως για να μετατραπεί όλο αυτό σε εισόδημα, σε πλούτο, χρειάζονται πολλά πράγματα. Δεν αρκεί να γεμίζει η πλατεία για δυο βράδια. Θέλει να πουλήσουμε ένα παραμύθι, να συνεργαστούν πολλού φορείς με αποκλειστικό στόχο τη πώληση του παραμυθιού. Να υπάρξουν ειδικά γραφεία με μοναδικό αντικείμενο το παραμύθι που θέλουμε να πουλήσουμε. Και να πειστούμε ότι πρέπει να δουλέψουμε σε τελείως άλλους ρυθμούς.

Στην εποχή των δικτύων και των social media πολύ πιο άσχημες πόλεις, με πολύ μικρότερη ιστορία και πολύ χειρότερα ηλιοβασιλέματα, πουλάνε τουρισμό μέσα από εντελώς εικονικές καταστάσεις. Αρκούν οι σωστές επαφές και τα σωστά πρακτορεία και ενώσεις ξενοδοχείων σε κάποιες περιπτώσεις.

Γ.Συμψηρής

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2210 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.