Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 00:43

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα οι Επιτάφιοι «συναντήθηκαν» στο κέντρο του Αγρινίου (βίντεο-φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δείτε ολόκληρη την τελετή όπως μεταδόθηκε από το AGRINIOTV σε συνεργασία με την Streamhouse.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα έλαβε χώρα, στις 21.30, η συνάντηση των Επιταφίων πέντε κεντρικών ενοριών (Ζωοδόχου Πηγής, Αγίας Τριάδος, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Χριστοφόρου, Αγίου Γεωργίου) στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου όπου συνέρρευσαν χιλιάδες πιστοί.
Προεξήρχε στη δέηση ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς που απηύθυνε και σχετικό μήνυμα στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Πέρυσι η συνάντηση των Επιταφίων, εκκλησιαστικό έθιμο που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια, δεν έγινε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ωστόσο φέτος ο καιρός ήταν σύμμαχος.

Σε κλίμα συγκίνησης   για το Θείο δράμα πλήθος κόσμου ακολούθησε τους Επιταφίους κατά την περιφορά στους κεντρικούς δρόμους.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου συνόδευσε και φέτος,  την περιφορά ενώ τα μέλη της παρατάχθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας και-πριν τη συνάντηση-απέδωσαν το μεγαλείο και την λαμπρότητα της ημέρας μέσα από μια σειρά συνθέσεων πένθιμης και εκκλησιαστικής μουσικής.

Εξάλλου, πριν τη συνάντηση των Επιταφίων ο Γιάννης Πανουκλιάς απέδωσε εγκώμια και εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής ενώ η Αναστασία Γεωργιάδου ανέγνωσε αποσπάσματα από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο σε μια εκδήλωση με τίτλο «Πορεία προς το Θείο Πάθος».

agrinionews.gr

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1149 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.