Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 23:49

Παναιτωλικός: Το story με την Μπενφίκα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα γύρω από τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει στο Αγρίνιο με τους «Αετούς της Λισαβόνας».

Το «κανάλι» Παναιτωλικός-Πορτογαλία υφίσταται για πολλά χρόνια και στην χώρα της Ιβηρικής οι «κυανοκίτρινοι» έχουν ουκ ολίγες φορές στραφεί για την ενίσχυσή τους. Πλέον όλα δείχνουν πως και ο διάδοχος του Τραϊανού Δέλλα θα προέρχεται από εκεί, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Μπενφίκα. Εσχάτως ακούγονται και γράφονται πολλά για την… υφή της και το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.

*Το «κανάλι» με τους «Αετούς της Λισαβόνας» άνοιξε το καλοκαίρι του 2013 με την απόκτηση του Κάρλος Ασκες. Εντατικοποιήθηκε στην πορεία με την άφιξη παικτών όπως οι Κλέσιο και Λόπεζ, ενώ τον Γενάρη ήρθαν οι Γκούγκα, Αμαράλ.

*Το deal που «ξεκλείδωσε» τη συνεργασία των δύο πλευρών ήταν εκείνο με τον Μοζαμβικανό εξτρέμ. Ο Παναιτωλικός συμπεριφέρθηκε 101% επαγγελματικά, ενημέρωνε την Μπενφίκα με συχνά report για την εξέλιξη του παίκτη και τότε αντιλήφθηκαν στην Πορτογαλία πως έχουν να κάνουν με ένα πολύ σοβαρό club που προσφέρει προοπτικές σύσφιξης σχέσεων.

*Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και το τι κατά καιρούς έχει ειπωθεί από την πλευρά των παικτών. Τόσο όσοι ήρθαν στο παρελθόν όσο και οι Γκούγκα, Αμαράλ αποτελούν για τα «καναρίνια» μία… κινητή διαφήμιση στην Πορτογαλία. Ετσι στην Μπενφίκα ξέρουν πως στέλνουν παίκτες σε μία ομάδα που θα τους προσέξει όπως πρέπει και θα τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

*Την ίδια στιγμή το πρόσφατο ταξίδι του Μάκη Μπελεβώνη στη Λισαβόνα έβαλε τις βάσεις για να «τρέξει» και ένα πρόγραμμα σε επίπεδο ακαδημιών. Κάτι που θέλουν και στην Πορτογαλία. Αυτό έγινε τον Δεκέμβριο, άρα το θέμα δεν είναι τωρινό, αλλά μηνών και προεργασίας ετών.

*Το τελευταίο διάστημα έχουν «ακουστεί» πολλά για το πως θα «λειτουργήσει» το πλάνο. Αρχικά κύκλοι «διέρρεαν» πως τη Δευτέρα υπήρχε πρόβλημα και την Τρίτη… όλα καλά και ούτω καθεξής. Οι γνωρίζοντες αναφέρουν πως ουδέποτε παρουσιάστηκε κάποια εμπλοκή και παίζοντας… ΛΟΤΤΟ δουλειά δεν γίνεται.

*Η όλη συνεργασία όμως δεν σημαίνει πως τα «καναρίνια» θα μετατραπούν σε Μπενφίκα Β’, γιατί έχει «παίξει» και αυτό. Η ομάδα της Πορτογαλίας δεν βλέπει τον Παναιτωλικό ως «κατώτερο» συνομιλητή αλλά σαν ίσο προς ίσο. Αυτό δεν πρέπει να παραβλέπεται.

*Σε απλά ελληνικά. Δεν σημαίνει πως όποιον δίνει δανεικό η Μπενφίκα θα καταλήγει στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός έχει ανοίξει μία πόρτα που του επιτρέπει να μπει στα «άδυτα» του Ντα Λουζ από την κεντρική είσοδο και όχι από το παράθυρο.

*Αλλωστε μην περιμένετε το «μισό» ρόστερ να προέρχεται από την ομάδα της Λισαβόνας. Το πλάνο φέρεται πως είναι να μην υπερβαίνουν οι παίκτες τους 4 και όχι κατά κανόνα ως δανεικοί, αλλά διατηρώντας η Μπενφίκα ένα ποσοστό μεταπώλησης ή με τη μορφή της συνιδιοκτησίας. Είναι αυτό που σας μεταφέραμε παραπάνω, ίσος προς ίσος.

*Κάτι άλλο που εσχάτως «αποκαλύπτουν» πολλοί είναι ότι ο νέος κόουτς της ομάδας θα έρθει με τις… ευλογίες της Μπενφίκα. Στο Αγρίνιο θέλουν έναν προπονητή που μπορεί να συνδυάσει το μοτό τους «τόπο στα νιάτα», αλλά και να ξέρει την πορτογαλική αγορά, αφού θα υπάρχει έντονο το σχετικό στοιχείο. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε «παίζει» η περίπτωση του Λουίς Κάστρο από τους «μικρούς» της Γκιμαράες. Νεαρός που δείχνει σε θέση να υπηρετήσει το σχετικό πρότζεκτ. Αυτό από το να πει η Μπενφίκα ποιος θα κάτσει στον πάγκο, απέχει όσο η Γη με τη Σελήνη.

Έτσι έχουν τα δεδομένα και εξελίξεις αναμένονται άμεσα.

Γιώργος Ντυμένος

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1095 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.