Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:45 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 18:39

Πρόστιμο 2.600 ευρώ στην 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια από την Εφορία! - «Να μου κατασχέσετε το φέρετρο» (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H Εφορία τώρα κυνηγάει την 90χρονη γυναίκα η οποία πριν από ένα μήνα περίπου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν συνελήφθη από την αστυνομία επειδή πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης και της επέβαλε πρόστιμο και αυτή με την σειρά της ύψους 2.600 ευρώ!

Η εικόνα της ηλικιωμένης γυναίκας με χειροπέδες στα χέρια είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς της είχαν πάρει αποτυπώματα και την είχαν προσαγάγει στο μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να τηρηθεί η λοιπή διαδικασία. Μάλιστα οι δικοί της άνθρωποι κατήγγειλαν ότι την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες.

Τι είχε συμβεί στις 22 Μαρτίου
Η 90χρονη γυναίκα πουλούσε σε λαϊκή αγορά των Αμπελοκλήπων Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια. Τα τερλίκια είναι τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν παραδοσιακά οι Πόντιες. Η ηλικιωμένη ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της και πήγαινε μια στο τόσο σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή και πουλούσε τα παπουτσάκια που έπλεκε η ίδια.

Όπως είχε καταγγείλει ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την είχαν οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής των Αμπελοκήπων το οποίο επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά.

Στη συνέχεια της είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ το οποίο όμως μετά από την πανελλήνια κατακραυγή βρέθηκε φόρμουλα και «πάγωσε» επ’ αόριστον.

Μάλιστα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε δοθεί εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Και την έκλεψαν και της επέβαλαν πρόστιμο 2.600 ευρώ για μη έναρξη επαγγέλματος
Όμως από ότι φαίνεται οι περιπέτειες για την γιαγιά Σουζάνα δεν σταματούν εδώ καθώς η Εφορία Αμπελοκήπων της επέβαλε πρόστιμο 2.600 ευρώ επειδή δεν είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος.

Ειδικότερα, τα 2.500 ευρώ του προστίμου επιβλήθηκαν στην ηλικιωμένη, διότι δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, ενώ τα 100 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη... επαγγέλματος. Το πρόστιμο επιδόθηκε χθες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής από σπείρα τριών ατόμων, όταν δύο γυναίκες την πλησίασαν και της άρπαξαν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο, αλλά ένας προσωρινός προσδιορισμός, με βάση την αναφορά της αστυνομίας από τη σύλληψη της 90χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία, προκειμένου να βρεθεί μία δίκαιη επίλυση στο θέμα, «με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη συμπολίτη μας».

«Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε», ήταν η απάντηση της ηλικιωμένης στους αρμοδίους, μέσω του δικηγόρου της.

«Είμαι 90 χρονών και ελπίζω ότι θα βρείτε να κατάσχετε τα 2.600 ευρώ που μου καταλογίσατε αστραπιαία, από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου», απάντησε, όπως μετέδωσε o ALPHA στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1784 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.