Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:14 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 18:07

Σχεδιάζεται η υλοποίηση του Β’ κύκλου κοινωφελούς εργασίας σε 276 Δήμους της χώρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιστολή της προς τους δημάρχους η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων κα Αικατερίνη Εξερτζόγλου γνωστοποεί ότι για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας και σε συνέχεια αιτημάτων Φορέων και Δήμων, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων, σχεδιάζει την υλοποίηση Β ́ Κύκλου του προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 276 Δήμους της Χώρας και στις Περιφέρειες.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Τονίζεται ότι τα έργα αυτά δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων του Δήμου (αναβάθμιση υπηρεσιών, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους δημοτών κλπ). Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει και δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 629 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία