Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:15 μμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 19:28

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Μνημείο παλαιοκομματικής νοοτροπίας το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον απόηχο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Μ. Δευτέρας, 22 Απριλίου 2019, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:

«Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν τις εκλογές του Μαΐου, η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή επέλεξε να κάνει επίδειξη της παλαιοκομματικής νοοτροπίας της, στριμώχνοντας σε μία και μόνο ημερήσια διάταξη, 48 θέματα και 7 ερωτήσεις και… τάζοντας πάνω από 120 εκ. ευρώ για διάφορα έργα στη Δυτική Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζεται η ανάπλαση της παλαιάς βιομηχανίας «Λαδόπουλου» στην Πάτρα. Επιπλέον, αρνήθηκε στην παράταξή μας τη συζήτηση για το φλέγον θέμα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, βάζοντας για άλλη μία φορά πλάτη στις κυβερνητικές επιλογές που ταλαιπωρούν τον τόπο μας. Ο πανικός της δεν κρύβεται, πια… Όμως, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας σύντομα θα της αποδείξουν ότι δεν είναι ιθαγενείς και δεν αντέχουν άλλο τον λαϊκισμό της».

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την ανάπλαση «Λαδόπουλου» ο κ. Φαρμάκης σημείωσε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την πόλη της Πάτρας, ιδιαίτερα για την αναβάθμιση της νότιας παραλιακής ζώνης. Ψηφίσαμε θετικά γιατί θέλουμε το έργο και αφού προηγουμένως έγινε ξεκάθαρο ότι η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης δεν δεσμεύουν, την επόμενη δημοτική και επόμενη περιφερειακή Αρχή, ως προς την μορφή της ανάπλασης. Πάντως, από τη διαδικασία και τη συζήτηση που έγινε, αποδείχθηκε πως το έργο δεν διαθέτει κάποιου είδους ωριμότητα και επίσης, δεν υπάρχει ακόμα δεσμευμένη χρηματοδότηση».

Τέλος, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε: «Κανένας δεν υποτιμάει, ούτε τα μικρά, ούτε τα μεγάλα έργα, που καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες της περιοχής μας. Όμως, όσα δεν έκανε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης επί οκτώ χρόνια, σπεύδει να τα εξαγγείλει – και όχι να τα πράξει – λίγο πριν τις εκλογές. Τακτικές του χθες, από έναν εκπρόσωπο του χθες…»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 531 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/