Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:20 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 19:46

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Μεσολόγγι (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε σήμερα στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρωί, χοροστατούντος του   Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν λίγο αργότερα με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στην δήλωσή του για την σημερινή επέτειο ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει: «Θα πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε τα ιδανικά για τα οποία πάλεψαν οι αγωνιστές του 1940 κυρίως στην νέα γενιά. Δεν μπορεί αυτή η θυσία να ξεχασθεί. Ακόμη κι αν κάποιοι προσπαθήσουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, έχουμε την ηθική υποχρέωση να υπενθυμίζουμε ότι η Ελευθερία και Ανεξαρτησία κερδίζονται με αγώνες. Αυτή την μνήμη, σήμερα έχει ανάγκη ο Ελληνικός λαός».

unnamed (3)unnamed (4)unnamed (5)unnamed (6)unnamed (7)unnamed (8)unnamed (9)unnamed (10)unnamed (11)unnamed (12)unnamed (13)

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1879 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.