Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:11 μμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 11:04

Επιχορήγηση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με το ποσό των 587.000 ευρώ πρόκειται να επιχορηγηθεί ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων  που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», μετά από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Η κατανομή του ποσού σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργού έγινε με βάση  δημογραφικά, γεωμορφολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η έκταση, ο πληθυσμός και η μεταβολή πληθυσμού, η ανεργία, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας, ο αριθμός οικισμών, η νησιωτικότητα και η ορεινότητα, καθώς και οι περιφερειακές ανισότητες.

Επιλέξιμες είναι οι κάθε είδους δράσεις που εξυπηρετούν τους αναπτυξιακούς άξονες του Προγράμματος και ειδικότερα:

Την τοπική ανάπτυξη και την προστασία περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση των σχετικών μελετών.

 

Διαβάστηκε 363 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.