Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 18:00

Εβδομάδα πληρωμών: Πληρώνονται ΚΕΑ, συντάξεις, επίδομα ενοικίου, παιδιού και προνοιακά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναλυτικά οι πληρωμές

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται την Μεγάλη Εβδομάδα για εκατομμύρια δικαιούχους. Οι πληρωμές ξεκίνησαν από την Παρασκευή 19 Απριλίου με το Δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ και τα επιδόματα του Οργανισμού. Όλες οι υπόλοιπες πληρωμές (επιδομάτων και συντάξεων) θα γίνουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Αναλυτικά οι πληρωμές που θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

Συντάξεις Μαΐου 2019

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου 2019.

Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και πρώην ΟΓΑ. Οι υπόλοιποι συνταξιούχοι (Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ) θα πληρωθούν τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019. Αντίστοιχα, τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, ενώ την ίδια μέρα θα πληρωθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019.

Επίδομα ενοικίου

Τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του Επιδόματος Στέγασης (ενοίκιο), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019. Το ποσό των 82.461.054,80 ευρώ θα καταβληθεί σε 177.638 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 477.000 άτομα.

Θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

Το επίδομα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι λάβουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα εισπράξουν πριν από τις γιορτές του Πάσχα από 210 έως 630 ευρώ.

ΚΕΑ Απριλίου 2019

Δαπάνη ύψους 54.315.532,86 ευρώ εγκρίθηκε σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την χρηματοδότηση του ΟΠΕΚΑ και την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) του Απριλίου.

Η πληρωμή έχει προγραμματιστεί να γίνει πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου.

Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού και προνοιακά επιδόματα

24 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.

24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών Επιδόματος Παιδιού, για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018. Επισημαίνεται ότι η πληρωμή αυτή δεν αφορά τους δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο ή όσους υπέβαλλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη μεγάλη τακτική πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού για το 2019 η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όπως προβλέπεται, δηλαδή τέλη Μαΐου.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 814 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.