Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 17:46

Tριχωνίδα A.E. - Leader: δυνατότητα σε ιδιώτες για στοχευμένες επενδύσεις μέσω του προγράμματος CLLD

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Ιδιωτικών Έργων) Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014 – 2020, Τοπικό Πρόγραμμα CLLD της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., αποτέλεσε αντικείμενο συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου που τυγχάνει και πρόεδρος της Αναπτυξιακής.


Η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος Leader της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. ενημέρωσαν το επενδυτικό κοινό και τις επιχειρήσεις της περιοχής για την 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Ιδιωτικών Έργων του ΠΑΑ 2014 – 2020 και το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.

Η Πρόσκληση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων όλων σχεδόν των τομέων της οικονομικής δραστηριότητας με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας  δαπάνης  3.160.000,00 €.

Απευθύνεται σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής και Δήμων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας καθώς και του Δήμου Μεγανησίου.

Για το Δήμο Αγρινίου επιλέξιμη περιοχή είναι όλες οι Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου εκτός από την πόλη του Αγρινίου.

«Για πρώτη φορά σε ένα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης τύπου Leader, καταφέραμε να εντάξουμε και την Δημοτική Ενότητα Αγίου Κων/νου που στις προηγούμενες περιόδους αποτελούσε μη επιλέξιμη περιοχή», ανέφερε ο κ.Παπαναστασίου  .

Το πρόγραμμα αυτό εγκρίθηκε το 2016 σε 47 Αναπτυξιακές Εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. κατετάγη στην 1η δεκάδα εξασφαλίζοντας συνολικά ποσό Δ.Δ. 8.200.000,00 € (6.300.000,00 € από το Γεωργικό Ταμείο και 1.900.000,00 € από το Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας).

«Είμαστε περήφανοι γιατί κατορθώσαμε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη χρηματοδότηση που είχε ποτέ η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ από Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου επισημαίνοντας ότι με την συνεισφορά και της Ιδιωτικής Συμμετοχής ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει περίπου στα 13 εκατ. Ευρώ.

Έχει ήδη προκηρυχθεί από το 2018 ποσό 1.400.000,00 € που αφορά μικρές δημόσιες παρεμβάσεις με δικαιούχους τους Δήμους της περιοχής. Το επόμενο διάστημα και μέσα στο μήνα θα ενταχθούν συνολικά οκτώ έργα Δημοσίου Χαρακτήρα από τα οποία δύο έργα αφορούν το Δήμο Αγρινίου συνολικού προϋπολογισμού 700.000,00 €.

Πρόκειται για αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στον Άγιο Κων/νο καθώς και αποπεράτωση κτιρίου για την μετατροπή του σε πολιτιστικό χώρο στην Ματαράγκα.

Με σημαντική καθυστέρηση που δεν οφείλεται στις Αναπτυξιακές Εταιρείες αλλά στους κεντρικούς εμπλεκόμενους φορείς, σύμφωνα με τον κ.Παπαναστασίου,  παρουσιάστηκε σήμερα η 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με ποσό όπως είπαμε αρχικά Δ.Δ. 3.160.000,00 €.

Η αρχική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα είναι η 06/05/2019 και η καταληκτική ημερομηνία η 05/08/2019 (ακριβώς τρεις μήνες).

Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει πρόγραμμα δημοσιοποίησης της προκήρυξης (με ημερίδες, ενημερωτικές συναντήσεις, καταχωρήσεις στον τύπο, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα).

Ο κ. Παπαναστασίου κάλεσε το επενδυτικό κοινό και τις επιχειρήσεις της περιοχής να συμμετέχει στις εκδηλώσεις ενημέρωσης που θα διοργανώσει η εταιρεία προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά και να λάβει μέρος στη σχετική προκήρυξη.

Σημείωσε πως το πρόγραμμα Leader παρουσιάζει σημαντική δημοφιλία  καθώς οι διαδικασίες του (προκήρυξη, αξιολόγηση, έγκριση επενδυτικών σχεδίων, παρακολούθηση και πληρωμή των έργων) γίνεται σε τοπικό επίπεδο από την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι εξασφαλισμένη από εδώ και στο εξής η γρήγορη έκβαση του προγράμματος καθώς και η φερεγγυότητά του.

Απηύθυνε  μήνυμα προς τους κατοίκους αλλά και τους φορείς της περιοχής για ενίσχυση της κοινής δράσης, προκειμένου να γίνουν στοχευμένες επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα προσδώσουν υπεραξία στην περιοχή.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 986 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία