Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 22:35

Σύγκριση που εντυπωσιάζει: το ίδιο κεντρικό σημείο του Αγρινίου με 78 χρόνια διαφορά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια σύγκριση που εντυπωσιάζει αναρτήθηκε στο αγρινιώτικο διαδίκτυο. Ένα κεντρικό σημείο της πόλης , η οδός Αναστασιάδη (σήμερα), απεικονίζεται σε δύο φωτογραφίες που τις χωρίζουν 78χρονια (1941- 2019).
Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον Γιάννη Κουτρουμπούσης στη σελίδα του facebook. ΑΓΡΙΝΙΟ…ΓΛΥΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ (agriniomemories.blogspot.gr)

Aξιοσημείωτο ωστόσο πως οι δυο αυτές ημερομηνίες χαρακτηρίζουν και για συγκεκριμένο λόγο αυτό το σημείο της πόλης. Το 1941 ο δρόμος αυτός βομβαρδίστηκε κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Η βόμβα έπεσε μεταξύ του κήπου του κτιρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας (αίθουσα σήμερα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου) και του ακριβώς απέναντι κτιρίου, όπου στεγάζονταν παλαιότερα η Εμπορική Τράπεζα.
Εν έτει 2019, σε λίγες ημέρες, στο σημείο αυτό θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της Επιγραφής που θα αφιερωθεί στα θύματα του βομβαρδισμού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2033 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.